Добивът на въглища в Индия расте с изумителни темпове!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Добивът на въглища в Индия расте с изумителни темпове!Страната отчита скок от 15% – от 681 на 784 милиона тона на база 11 месеца. Дори и това обаче съвсем не е достатъчно – целта за 2030 г. е потребление от 1.4 милиарда тона, което трябва да бъде задоволено в максимална степен от собствен добив.

Това не значи, че индийците са лоши и искат да унищожат планетата. Не, те просто искат живот като нашия – с постоянен достъп до електричество, чиста вода и канализация, качествена храна, климатици, перални, коли, пътувания и всички други постижения на съвременната цивилизация. Ако някой си мисли, че е възможно да се откажат, да ходи да ги убеждава…

Освен Индия по същия път вървят и Пакистан, Индонезия, Малайзия, Бангладеш, Виетнам, Тайланд, Филипините – цяла Югоизточна Азия, в която населението все още расте с бързи темпове.

В това време ЕС прави всичко възможно да съсипе единствения си местен, голям, надежден и контролируем енергиен източник – въглищните си мини и ТЕЦ, които са миниатюра на фона на тези в Азия.

Забележете, че дори не споменавам Китай…

Това е енергийната реалност по света. Всичко друго са лозунги и пожелания.

 

 

БЛОГЪТ НА DENKSTATT

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.