Ако Путин вече е военнопрестъпник, какъв е този, който му дава пари?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Илиян ВасилевЗапомнете името Теодор Осиковски, човекът, който определя какво да стане в енергетиката. Топлата му връзка с Румен Радев е „копринена“, а изпълнител е Росен Христов.

В момента са в ход конкурси за важните места начело на енергийните ни дружества, форсират се проекти, за да бъдат назначени „наши“ хора.

Престанах да ви занимавам с истории за далавери, но ви уверявам – нищо не се променило. И руският газ си тече, и руския нефт си тече.

Радев брани „на смерть“ собствеността на Лукойл в Нефтохим, въпреки, че самата руска компания не е в състояние да осигури финансиране на доставки на неруски нефт, тоест не е в състояние да изпълни ангажиментите, които сме поели да диверсифицираме доставките до края на 2024 година.

Американски, европейски и близки до нас компании са проявили интерес, към придобиване на рафинерията от Лукойл. Самите мениджъри на Лукойл искат да я продадат. Но не смеят, без разрешение на Кремъл, защото по половин милиард долара текат към Русия , и част от тях, са критично важни за бюджета за война на Путин.

Ако Путин вече е военнопрестъпник, какъв е този, който му дава пари?

За това, задачата за връщането на Румен Радев на Дондуков 2 става свръхзадача, която трябва да бъде решена незабавно заедно с формирането на новия парламент.

Всеки друг вариант, който продължава агонията на страната със служебни правителства е предателство към националните интереси, към Украйна и съюзниците ни от ЕС и НАТО в критичен момент. Залозите са много над локално-националните.

С Радев България ще отсъства, точно в най-важния момент, от пролетната офанзива в Украйна. Днес стана ясно, че докато Радев е президент, и има служебни правителства няма да помогнем по никакъв начин на украинците. Народното събрание не може да уволни никой служебен министър.

За това опичайте си акъла – нещата загрубяха неимоверно.

Трябва да си върнем парламентарната република. Това е най-важната задача.

 

 

Илиян Василев

 

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.