Индия с феноменален исторически рекорд в добива на въглища

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Индия с феноменален исторически рекорд в добива на въглищаИндия отбелязва края на финансовата година с феноменален исторически рекорд в добива на въглища – 892 милиона тона, тоест ръст с 14.65% спрямо предходната!

Разбира се, добивът е далеч от потреблението, което вече достига 1087 милиона тона и се запълва с внос – основно от Индонезия, Австралия и Южна Африка.

Плановете обаче са далеч по-големи. Онзи ден Министърът на въглищата на Индия обяви, че страната смята да стане износител още през 2026 г.!

Само за референция: Индия вече изпреварва Китай по население – двете страни са с по около 1.45 милиарда жители всяка. Китай обаче е много по-напред в производството и потреблението на енергия – добивът на въглища там достигна 4.5 милиарда тона през 2022 г., тоест годишен скок „само“ с 9%.

Индия има доста да наваксва, но не крие амбициите си да се постарае. Не, не очаквайте тези хора скоро да имат „Министър на климата“. А и да си измислят такъв, ще е само да вземат едни пари, които някой глупак иска да им даде…

 

 

БЛОГЪТ НА DENKSTATT

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.