Тайвански бизнесмени научиха как могат да инвестират и да си партнират с фирми от Тракия икономическа зона

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Тайвански бизнесмени научиха как могат да инвестират и да си партнират с фирми от Тракия икономическа зонаВъзможностите за коопериране в сферата на полупроводниковата индустрия, производството на роботи и на различни високотехнологични машини, коментира Красимир Петков, съсобственик и управител на „Милара Интернешънъл“, с представителите на над 20 фирми от Тайван – страната, в която се намира най-големият производител на чипове в света – Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.

По покана на екипа на Тракия икономическа зона в края на миналата седмица делегация от азиатския остров посети най-големия индустриален парк в Източна Европа и участва в специален бизнес форум. В състава на делегацията имаше представители на фирми от тежката промишленост до производството на потребителски продукти: машиностроене, електроника, аутомотив и др.

Делегацията беше водена от Чарлз Тсенг /Charles Tseng/, директор на Тайванския икономически и културен център в Анкара и Шейн Цай /Shane Tsai/, директор на Таитра София /Taitra branch Sofia/.

В бизнес форума взеха участие Стефан Стоянов – заместник-кмет „Oбразование, бизнес развитие и европейски политики“, инж. Пламен Панчев – създател и изпълнителен директор на ТИЗ, Георги Стоев – председател на Управителния съвет на „Тракия Тех“, инж. Емил Янков – директор „Бизнес развитие“ на ТИЗ и представители на бизнеса от Тракия икономическа зона.

Тайванските предприемачи бяха силно впечатлени от създадената екосистема в ТИЗ и възможностите, които зоната предлага за стартиране на бизнес и партньорство. След форума делегацията посети „умната“ фабрика на „Шнайдер Електрик“ в подзона „Марица“, част от ТИЗ. Една от най-големите и модерни производствени бази на френската компания на континента и първата и единствена „умна“ такава на Schneider Electric за цяла Източна Европа в момента, освен че се разширява, но и се стреми към намаляване на въглеродния си отпечатък с изграждането на иновативна система за ползване на геотермална енергия. В „Милара Интернешънъл“, също част от ТИЗ, тайванските бизнесмени, освен че се запознаха с възможностите за сътрудничество в полупроводниковата индустрия, разгледаха и поточната линия за производството на първите български електрически камиони, които вече се изнасят за САЩ.

След България делегацията ще посети още 2 страни от Източна Европа, като част от тяхната програма.

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.