Това, което става в Булгаргаз и Булгартрансгаз е скандал

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Илиян ВасилевИмам информация, но не мога да разбера – как в София се провеждат тайни преговори между Булгаргаз и Боташ, които имат кардинално значение и за нас и за ЕС и никой не продумва дума по темата – какви нови ангажименти сме поели, какви стари сме потвърдили, как това ще се отрази на потъналата финансово Булгаргаз /това е на наш гръб и като потребители и като данъкоплатци/.

И защо не е сменено ръководството на Булгаргаз?

Журналистите, медиите, защо не питате?

Между много скандални клаузи има в този договор – Булгаргаз няма право на достъп до турската преносна мрежа, оперирана от Боташ, но Боташ има право на достъп до транзитната система, при това, с право да прехвърля тези прави, без одобрение от Булгаргаз, на трети страни!?

За да изперат руския газ ще трябва да включат всеки друг газ и от ВПГ и азерския да го пренасочат през Турция с изход Странджа.

Всеки ден Булгаргаз плаща по половин милион долара за входен/изходен капаците от системата на Боташ, без да пренася грам газ? Неустойките са в пълен размер – над 300 милиона долара на година, по договор, в който максималното количество транзитиран газ е 1,8 милиарда кубически метра, и който сега струва 900 млн долара?! Една трета неустойка – тези всичките – от Радев, през Росен Христов до шефовете на БЕХ, които са одобрили тези договори са за прокурор и съд. Те надминаха всички далавери, които до този момент са правени в енергетиката. Една трета неустойки от стойността на договора?

Това, което става в Булгаргаз и Булгартрансгаз е скандал.

 

Илиян Василев

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.