Покажете ми поне едно доказателство, поне един пример на предприятие, което да е било управлявано успешно от профсъюз

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Илиян ВасилевНаправи ми впечатление, че почти никой не обърна внимание на тоталната безпътица в съжденията на Григорова и особено на тезата за държавни/общински фирми /държавната собственост/, като вариант за справяне с корупцията и проблемите в неефективното управление и използване на средства от софийската община.

Да видим – общинска собственост е най-големия проблем на София – Топлофикация. Ако беше частно предприятие, никой нямаше да допусне да се натрупат тези загуби от милиард и половина лева, които на практика фалират дружеството. Ако остава „на вода“, то това е само заради социалната функция и фактът, че държава и община стоят зад него. И знаете ли защо, защото инсталираните от Радев и Кирил Добрев /спонсори на Григорова/ шефове на Булгаргаз прехвърлиха своите далавери с покупката на по-скъп газ на Топлофикация и докато Булгаргаз получи държавна помощ, с която да замажат корупцията и гафовете на Булгаргаз и дадат възможност на газовото ни дружество да „изплува“, никой не помогна на Топлофикация, а и няма как.

Друга общинска фирма е Софийски имоти – тотален провал от преди Борисов, а по негово време, нещата станаха драматични. От А до Я, и корупция разбира се, отново защото през общинските дружества се разпределят порции за комбинациите на Орлин Алексиев и на модела Софиянски. Друга общинска структура е Центъра за градска мобилност – в частта паркинги и гаражи е също провал, нито веднъж не успяха да внесат нещо значимо в бюджета на община. Нови и нови сини и зелени зони, повече приходи и ….. повече източване. А сега си представете, за миг, как точно общинско дружество ефективно ще управлява Софийска вода, или сметоизвозването и ще прекъсне веригите на корупцията, които тръгват и спират при общински съветници и шефове. Справка с общинските фирми показват, че нещата са драматични. Профсъюзните експерти като Григорова винаги дават акъл как да се оправят нещата, но моля покажете ми поне едно доказателство, поне един пример на предприятие, което да е било управлявано успешно от профсъюз, ок, неуправлявано, оздравено с помощта на профсъюз. Изобщо каква е точно експертизата и историята на Григорова като експерт, който реално е претворил в дела какъвто и да е съвет или идея. С други думи, човек който там слага собствени пари зад това което говори.

Тази мантра, че държавните предприятия са по-ефективни, за последен път, я лансираха при Виденов и видяхте какво стана. След това опитаха при Станишев – още по-зле. След всеки опит разруха и загуби.

Капитализмът бил корупция, очевидно ВГ го знае от „първа ръка“, след като целият и антураж от спонсори/ментори са първокласни капиталисти, забогатяли от корупция с публични средства – Гергов, Първанов, Добрев, на първо четене.

Медиите могат да направят от всеки експерт, като го показват често и като му спестяват /журналистите/ трудните въпроси.

Но това не променя нищо по отношение на професионален статут и квалификация.

 

 

Илиян Василев

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.