Ето ви истината – дори през деня ВЕИ-тата ги няма в пейзажа

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Ето ви истината - дори през деня ВЕИ тата ги няма в пейзажаЗа това казвам, че всякакви революционни стратегии в сферата на енергетиката трябва да се приемат в дни като днешния. А той дори не е сред най-студените. Консумацията е на ниво 5500 МВт макс. Представете си над 7500 МВт. Ето ви истината – дори през деня ВЕИ тата ги няма в пейзажа. Дори батериите, които утре сме щели да изградим, са безсилни при такава ситуация – те работят в диапазон максимум от шест часа.

 

Всички субсидии на света не могат да решат проблема с липсата на непрекъсваема и достъпна енергия, която да ви топли и да ви свети за да оцелеете.

 

За това преди време писах, че вече няма да споря с ВЕИ „революционерите“ и с тези, които наричам десктоп експерти. Животът е най-добрият учител и съдник.

 

В момента при тази картина нетно внасяме още 500 МВт, основно от Румъния. Това по повод, че можем да се оправим с внос. При 5500 МВт, можем да разчитаме само на 10 процента. При 7500 МВт пак можем да разчитаме на толкова – на 500 МВт.

 

А сега се пригответе за още поне сто такива дни и си помислете ще затваряме ли ТЕЦовете си, преди да сме сто процента сигурни, че не утре или някой ден в бъдещето, а днес, редом с вас имаме достоверна алтернатива.

 

Знам отговора. Вие също.

 

 

Илиян Василев

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.