Членството в Climate Action 100+ вече се е превърнало в бреме

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Членството в Climate Action 100+ вече се е превърнало в бремеJPMorgan се оттегли от най-голямата група на ООН за борба с климатичните промени. Оттеглянето на една от най-големите американски банки – JPMorgan – от Climate Action 100+ беше шок за поддръжниците на енергийния преход и отказа от въглеводороди.

Компанията за управление на активи State Street Global (с управлявани активи за 3,4 трилиона долара) също се оттегли от групата на ООН за климата. Дори най-големият хедж фонд в света, Black Rock, намали присъствието си в Climate Action 100+. А само преди няколко години той променяше бордовете на директорите на гиганти като Exxon в името на екологичния дневен ред. Не толкова отдавна най-големите американски финансови холдинги и банки се опитаха да покажат на всички как спазват програмата ESG, как уж отказват да инвестират в нефт и газ и бързат да инвестират в проекти за ВЕИ. Днес, ако се съди по действията на Black Rock, JPMorgan и State Street, членството в Climate Action 100+ вече се е превърнало в бреме.

 

Което означа, че пазарът сложи печат „няма да инвестираме“ в климатични политики. Но политиците, които стоят зад тях и които натрупаха състояние ще продължат да търсят начин да ги държат „живи“ и това ще стане през нова данъци /повечето косвени, за да не се забелязват/ и по-високи цени на енергията. Честито!

 

 

Image by Can Pac Swire.

 

Илиян Василев

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.