Кой би предположил, че някой ще предпочита да лъже и да си живее живота, вместо да спасява света и да си плаща за въздуха?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Кой би предположил, че някой ще предпочита да лъже и да си живее живота, вместо да спасява света и да си плаща за въздуха?Според публикация на Yale Environment 360 държавите масово отчитат много по-ниски емисии на парникови газове от реалните.

Няколко примера:

1. Малко са държавите, които правят ежегодна инвентаризация. Катар например е правила само веднъж – през 2007 г. Оттогава добивът и потреблението на газ там са скочили многократно.

2. Измерванията на метановите емисии от добив и транспортиране на природен газ показват 70% по-високи стойности от отчетените.

3. Правителствата отчитат, че горите поглъщат 6 милиарда тона въглероден диоксид повече от глобалната оценка на учените.

4. Откакто Китай въведе схема за търговия с емисии, отчетите на много централи и компании силно подценяват емисионните коефициенти на различните типове въглища. Разликата между отчетите и оценките достига 23%.

 

И още много интересни примери…

Шокиран съм:
Кой би предположил, че някой ще предпочита да лъже и да си живее живота, вместо да спасява света и да си плаща за въздуха?

 

Nations Are Undercounting Emissions, Putting UN Goals at Risk

 

БЛОГЪТ НА DENKSTATT

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.