Само български инвестиции могат да обърнат тенденцията

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Владислав ПаневНовото споразумение за свободна търговия между Сърбия и Китай (в сила от 1 юли) е и шанс за съживяване на Западните покрайнини, а и за българският бизнес. От десетилетия районите на Цариброд и Босилеград се обезлюдяват, а новите жители променят етническата картина.

 

Българите в района си намират по-платена работа от нашата страна на границата, предимно в София, а много и учат тук. Така рискуваме само след няколко десетилетия да загубим завинаги покрайнините за България.

 

Само български инвестиции могат да обърнат тенденцията. Включително такива, за които ще е предимство да внасят и изнасят от и за Китай. В случая вече и безмитно. Това е смисъла на различните режими от двете страни на границата. Бизнеса да се възползва максимално. Това ще задържи и хората в Цариброд и Босилеград. Нашата държава трябва да насърчи процеса.

 

След КОВИД за малко пуснахме влака от София до Цариброд, който обаче отново е спрян. И преминаването на границата в летните месеци е практически невъзможно заради гастарбайтерите. Нужен е още един граничен пункт за улесняване на трафика. Дострояването на магистралата от София също е важно.

 

Така можем да съчетаем патриотизма и икономическия просперитет. Могат да вървят ръка за ръка, стига да се мисли дългосрочно, а не тримесечие за тримесечие. Няма друг път.

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.