Истинските новини от недържавата!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0
161

Сотир Цацаров, Делян Пеевски, Цветан Василев, Бойко БорисовЗаконодателната художествена самодейност от последните десет дни, ме хвърли в размишления, доколко познавам правото, предвид, че съм магистър по право. Както казва Танчето Дончева, „писали са го в час по трудово“.

Извънредното законодателство за КТБ, се оказа напълно излишно, защото докато променят закона и назначат временни синдици /чудо на нормотворческата мисъл/, то ВАС, благодарение на Георги Колев, излезе с определение по жалбата на Цветан Василев, за отнемането на лиценза на КТБ.

Значи, когато ПремиерЪт поиска нещо от магистратите, и те ще си счупят краката да го свършат.
Борисов поиска раздвижване по делото за лиценза на КТБ, което бе насрочено за февруари, в началото на годината и ВАС послушно излезе с определение на 13 януари, което отхвърли възможността на акционерите да обжалват акта на БНБ.

Борисов се разтревожи към средата на март, че много се бави решението на 5-членния състав на ВАС, по жалбата срещу 3-членния, и Георги Колев обеща, че най-рано април ще станат нещата и лично той ще се погрижи.
Спази си обещанието човекът, че и предсрочно.
На 30 март, ВАС окончателно отхвърли жалбата, и КТБ може да бъде обявена в несъстоятелност, каквото бе желанието на Премиера.

Това нашите магистрати, са абсолютно независими, от тях нищо не зависи, само да си махнат портретите на Живко Сталев от кабинетите и да сложат на Премиера, та да знаем, кой е най-големият законотворец в тази държава.
Темида е сляпа, за да бъде безпристрастна, но българската Темида е сляпа, за да не може да чете законите.
Гл.Цацаратор, не харесал интервюто на Цветан Василев и не го прочел цялото, но пък веднага се изказа, че срещу Пеевски няма да образува преписка за изнудване, защото Цветан Василев можел да си говори каквото иска.
Интересно, ако Цветан Василев,бе казал, че някой друг го е изнудвал, дали Цацаратурата, би се заинтересувала?
Радан призова Цацаров да се задейства след интервюто на Василев, по отношение на Пеевски, но няма шанс.
Магистратите в БГ имат свойството /както казва премиерЪт/, да чуват само неговия глас.
Предлагам на Радан, да наеме Ненчо Балабанов /фейсБойко/, да се обади на Цацаров, от името на Премиера и съм сигурна, че Цацаратурата изведнъж ще се заинтересува.

Радан констатира, че Ц.В. си признал, че КТБ не била банка, а инвестиционен фонд.
Питам се, Радан и БНБ знаят ли, дали Цеко Минев, Петя Славова, Цветелина Бориславова и тримата от ТИМ са спестявали от закуски , че държат 2/3 от индустрията и туризма в страната и банки ли управляват или инвестиционни фондове?
И от тях Прокуратурата не се интересува, чак ако фалират, тогава, ама пак не е сигурно!
Гл.Цацаратор се изказа и по друга тема.
Управляващите искат да дадат на Прокуратурата възможност да разваля сделки с предприятия от национално значение, ако им се видят съмнителни.
Цацаров първо започна изречението, че това някак му напомня за едни социалистически закони, но после се нави – ако имало съдебен контрол.
Предвид чуваемостта на магистратите, към желанията на Премиера, не зная, за какво е това излишно правомощие на съда.
Сега се сетиха управляващите, че има предприятия в тази държава, които са от национално значение, и не е все едно в чии ръце са.
Когато ги продаваха, не се сещаха, за такива неща.

 

„Държавен вестник“ се разпространявал като притурка към „Телеграф“!

 

Кога мама е успяла да купи и него, не е ясно, както и не е ясно дали това представлява сделка, която е опасна за националната сигурност.
Надали ще стане и ясно, защото Гл.цацаратор има свойството да не се занимава с делата на Пеевски и майка му.
То си е съвсем в реда на нещата, защото откак „Държавен вестник“ излезе със специален брой, печатан в три сутринта, за да може Пеевски да стане шеф на ДАНС, как да не го броят за бащиния!
Лазаров, шефЪт на АПИ, много разстроен ни обясни, че пари за ремонт на магистрали няма, и че ще караме с 90 км на някои участъци, защото може да има повече случаи на кома, като този от Варна.
Той заяви, че ремонтът на магистралите не бил политическо решение, а обществото трябвало да реши, дали иска хляб или магистрали.

Гордостта на премиера от предния му мандат бяха магистралите.
То ние имаме само една цяла, останалите са полуцели, но пък какъв триумф, след толкова години да отиваме до морето само по магистрала.
Е, триумфът може да се окаже кратък, защото политиката на Борисов-2 е вече насочена към санирането.
Не, че то не е важно, там ще отиде 1 милиард.
100 милиона обаче, които са си направо джобни, предвид изтегления заем от управляващите от 3 милиарда и нещо си, идват да ни напомнят, че понякога не трябва да роптаем, че асфалта не се яде.
По трудния начин ни учи ПремиерЪт, той дава Коледни и Великденски на пенсионерите, защото изборите са наесен, а пенсионерите са най-многобройни.
Гласуваният закон за социално осигуряване, който влезе в сила на 01.01.2015г., трябваше да бъде дооправен до края на март, поне така обещаха.
Още няма хабер, дали от финансовото министерство са готови, защото министърът бе зает със заема.
Нищо, ще чакаме, какво друго ни остава.
Ревът за УПФ /универсални пенсионни фондове/, е напълно излишен, предвид експертното мнение на Любомир Христов, но него не го пускат по ТВ-то, защото УПФ не могат да платят срещу себе си. Намерете го във Фейсбук и прочетете, че с две пенсии, ще сте по-беден, отколкото с една.
ПремиерЪт ни каза да не искаме успехите на румънците с корупцията, защото Румъния не е толкова правова държава, като Германия, да искаме като в Германия.
Сега, то вярно,че в Библията е написано „Искай и ще ти се даде“, но българите са свикнали да искат неща, които могат да се реализират.
Как бе, г-н Премиер да искаме като в Германия, когато ние до Румъния не можем да докараме?
Може би ПремиерЪт не харесва румънския подход, защото те си арестуваха действащия министър на финансите, пък Борисов си харесва Горанов.
Горанов пък, твърдо не отговоря, защо не си иска парите от ПИБ, след като нямаме 100 милиона за магистрали.
Кунева щяла да прави звеното „Антикорупция“
Жената се скъса да ходи до Румъния, да кани там тяхната прокурорка да дойде тук, да ни учи, сега ПремиерЪт не му харесва румънската демокрация, не била толкоз демократична.
Горката Кунева, сега трябва да почва наново.

Може би, за това онзи ден министърът на правосъдието, изглеждаше като маймунките „не знам, не чух, не видях“ и не можеше да отговори какви законодателни промени ще се правят – кога ще е готово звеното за антикорупция, ново ли ще е или ще се ползват и стари агенции, комисии, спец.съдилища и прокуратури, въобще нищо не е ясно!
Адвокатът на Цветан Василев, каза, че ако той проговори, то ще започне нов български преход.
Давай Цветане, с тебе сме и чакаме, защото от сагата с КТБ, само ние не знаем какво се случва, само предполагаме.
Питам се, дали Пеевски би отговорил на въпрос, колко струва влиянието върху главен прокурор?
И друго се питам, колко време ще му трябва на Радан, за да разбере, че с този гл.прокурор и този ВСС, реформа в съдебната система,може да чакаме на кукуво лято, или той го знае?!
Чак сега се сетих, защо Путин не покани Бойко на Ден победъй /извинете руския ми/!
Защото като вижда, как у нас му изпълняват желанията, та го е страх, какво може да каже Бойко в Москва и кой може да го послуша!

 

 

 

+ФорумЪт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.