Как Тодор Живков построи две Българии и какво стана после

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Да ви приличаме на строители?Понеже пак започнах да попадам на носталгични писания, как Тодор Живков построил Българии, а после демокрацията, еврогейовете и НАТО са я разрушили, реших да внеса яснота по въпроса, като се надявам да сложа и точката. Да спрете да се дърляте.

Не Тодор Живков построи България. Построихме я Зина и аз. За доказателство прилагам снимка от ученическа бригада през 1979 година. Ще приведа и факти, които лесно могат да се проверят в бригадирските регистри.

От 1974 до 1978 година като ученици в основното училище и гимназията създадохме селското стопанство. Ягодите, где ги лапахте, са наше дело. И малините. И картофите. И доматите. И телешкото, где преди да стане телешко бе теле и ядеше сеното, где събирахме. И кукуруза. За свинете, овцете и кокошките. И … Ако не вервате, проверете у списъците на ТКЗС.

После създадохме ЖП транспорта. Ако не вервате, вижте снимката. Аз копая, Зина рине с лопатата. До ЖП линията по Искърското дефиле.

После Зина стана студентка, а аз войник. И продължихме да създаваме. Най – вече селското стопанство. Като войник даже ми даваха заплата. Лев и нещо месечно.

После станах студент. Първата година създавах консервната промишленост. Втората създавах един винпром. Третата създавах създател на комунизма. Роди се на 22. 04. 1986 година. Тодор Живков се опита да го унищожи. Що го остави да лапа чернобилски млека, докато той папаше австралийски. С деца и внуци. Ама не успя. Унищожи братовчед му. Разликата им бе няколко дни. Отиде си на седем. От левкемия. Не е имало кой да им каже да не ядат краве мляко.Сега моят е на 30 години. Братовчед му остана на седем. У комунизма. Да бъде проклет! Комунизмът да бъде проклет!

И докато създавах, никъде не видех Тодор Живков с вила, с гребло или у кукуруза. Виждах го от време на време да копне първа копка и да бега, а ние да създаваме. После бе зает да търси заеми. Та да плаща пенсиите. Що пари немаше. Ако не вервате, проверете! Лани върнахме заемите му. Работехме без заплата, а като нема заплата, нема осигуровки. И нема как да има пенсии.

А построеното при Тодор рухна не заради демокрацията, еврогейовете и НАТО. То рухна 15 години преди тях. И немаше как да не рухне. Що бе калпаво направено.

За доказателство, пак вижте снимката! Да ви приличаме на строители?

 

 

Деда Ванга Нюз – Блог на Роси Антов

 

+ФорумЪт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.