БОЙКО Борисов – родният Уго Чавес

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

hugo chavez

Чалгата не е за опера, а гюбекът не е балет

МУТРОИКОНОМИКАТА на Бойко Борисов е пред провал. Не може с методите на ВИС, СИК, ИПОН, с похвати на охранители и чалгаджии, с трикове от подземния свят, да се управлява държава. Става все по-зле и това се вижда от всички. Хаос и всеобщ недостиг на средства и компетентност. Които ни мъчат всеки божи ден – с по-високи данъци, цени, лишения, безработица, липса на предсказуемост и перспектива.   

Напоследък БОЙКО подхвана и ЕРП-тата. Като юнак, другар и комунист. Защо били приватизирани ?? Какво иска БОЙКО Борисов ??   Да продава ток или да одържави (национализира) електроразпределителните дружествата ??   Иска дивиденти и/или блъфира грубо ?? Не е ясно, но шумът и невежеството сред медии и подбрани „експерти“ са големи. Според Бойко ЕРП-тата имали огромни печалби, а НЕК-БЕХ („колаборацията“ – Национална енергийна компания и Български енергиен холдинг – бел. ред.) работели на загуба. Всъщност, от всички дейности и като цяло НЕК-БЕХ печели, но много от парите отиват за АЕЦ „Белене“. За изплащане на заемите, от които червената енергийна мафия краде. Затова и цените на нашия ток ни се виждат високи. НЕК печели най-много от тока на АЕЦ „Козлодуй“ – като най-евтин, и изнася голяма част от него.   Чрез фирми посредници – почти всички свързани с червените барони на електриката.
От сделките (продажбите на 67% от акциите) за 3-те ЕРП-та, България получи около 650 милиона евро. Тази цена е сред най-добрите, постигнати в Източна Европа. Общата печалба на трите дружества преди приватизацията беше средно около 50 милиона лева на година. Всеки може да сметне колко е „загубила“ държавата от това, че е продала тези държавни дружества. Че ги е извадила от „социално“ комунистическо управление, контрол и източване.
Възвръщаемостта на инвестициите от 16%, пожелателна в договорите за приватизация, трудно се достига. Защото пазарът у нас е малък, а много ток се краде или не се плаща. Реално тя е към 12 процента. Но това не е печалба, БОЙКО !! Питай Цветелинка. Тя би трябвало поне малко да поназнайва …, нали изпра доста пари в СИ Банк и придоби курортни комплекси. Не за нас.
Трудно е да се обясни на необразована мутра защо чалгата не е за опера, а гюбекът не е балет. Късно е за образование, при положение, че любимата книга на Бойко Борисов все още е „Винету“, а изразите, които употребява, са „ ….. като ……… в целофан“….
Освен това, БОЙКО, ЕРП-тата не купуват от НЕК ток 220 волта и после да ни го продават. Токът не е череши, домати или картофи, които мутрите препродават. ЕРП-тата управляват системи и напрежения от 110 киловолта по цялата верига до дома ни: подстанции, трафопостове, мрежи 10 и 20 киловолта, трансформатори, стабилизатори, ел. табла, плащат труда на шефове, специалисти, аварийни екипи, инкасатори…. Всичко това са променливи и постоянни разходи. Затова токът поскъпва, примерно от 9ст. на 15ст. за киловатчас, след като вече е разпределен до нас. Какво би станало ако НЕК-БЕХ продаде тока на ЕРП-тата по – примерно 12-13 стотинки?? Ами тогава нашият ток ще СКОЧИ над 20ст. за киловатчас. Това ли искаш, Бойко??!
Но какво разбира Бойко от това ?? Трудно се бори Бойко с икономиката и често попада в пост-комунистическите капани. Но с изявите си „ПРИМИерът“ излага не само България, но и хората, които уж управлява, част от които го избраха. БОЙКО Борисов се изявява като неуморен мутро-генератор, генератор за абсурди и глупости от всякакъв вид. КОЙ ли ползва тока от този генератор ?? Това е много важен въпрос. Защото с театралните постановки на МВР и на отделни министри може да се отклони вниманието на хората. Но до известно време. Накрая сценаристите и „героите“ зад сцената следва да се покажат, защото техни са ползите БОЙКОви ….
Нещастието на народа през последните девет месеца вече си има име и то е : Бойко Борисов, управникът пазвантин.
За разлика от лудия соц-команданте Уго Чавес, наш Бойко Борисов не заявява открито намерения и възгледи. Ако изобщо има такива … Уго е открит, а Бойко – ъндърграунд. Скрит боец на соц-фронта. Доколкото си спомням, в романа „Винету“ такива „бойци“ не са описвани, нали ??
Не макро, не микро, а мутро. Мутро-икономика !!!
Защото Бойко Борисов ни управлява по методите на ВИС, СИК, ИПОН, „Аполо“ и т.н. Управлява ни с бой, ругатни и лепенки. Ежедневно, нахално и шоково терапевтично.
Какви са сега лепенките ??? Те са нови и по-високи данъци и такси, по-високи цени на билети и осигуровки, намаляване на доходи, работни места, социални помощи и стипендии, плащане за здраве и повече за лекарства … Яко скубане!! В допълнение към финансовите и данъчните проверки и одити се включва и „новата сила“ ДАНС. Не напомнят ли действията на ДАНС методите на Лениновото НКВД ??? Не прилича ли Бойко-вата политика на Лениновата НЕП ?? Поне малко, с нейния волунтаризъм и организиран хаос???
Какво ли още ни очаква от хаоса и паниката в държавното управление и финансите ?? Особено финансите, където финансовият есесовец Симеон Дянков изтръгва зъби и нокти като „хер Флик“ от населението. Така народът финансира дефицита в държавата. Над 600 милиона лева наши пари за здравно осигуряване са блокирани в БНБ. Наши вноски. Не ни ги дават, защото били „балансиращи“. Героично жертвоприношение ….

Основен прийом в Бойковата Мутроикономика е ИЗЗЕМВАНЕ НА ДОХОДИ!! От всички и по всякакъв начин. За „благото“ на държавата и нейното управление. Изземва се от граждани, държавни служители, болни, социално слаби, пенсионери, фирми, институции, свиват се бюджети, режат се болнични, отпуски и т.н. Според Бойко Борисов излиза, че ще се изтеглим сами от блатото като барон „Мутренхаузен“, хванали се за косите или направо за гърлото.
Боже, виждал ли си мутри и мафиоти да се грижат като „добър стопанин“ за хората и страната си ??! Досега и ние не сме, но си ги избрахме. Да ни свиват разходите, да ни стискат за гърлото, и да ни дават по малко вода ……, след което един по един да ни викат: АЗ ви спасявам !!! Дерзайте … Дайте ми още време – шест месеца, година поне….
А червените енергийни и газови проекти си вървят ли, вървят…. С театрални постановки, с различни роли и изпълнения, с рев и послушание. Но най-накрая те ще се осъществят. За радост и полза на някои. Всички знаем техните имена.
Очевидно малко сме теглили. Недостатъчно сме се мъчили. Народе ?????

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.