БОТУШ БОТУШЕВ И ЦЬРВУЛ ЦЪРВУЛОВ – УПРАВЛЕНЦИ

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

БОТУШ БОТУШЕВ И ЦЬРВУЛ ЦЪРВУЛОВ - УПРАВЛЕНЦИМного ми се щеше да напиша за скандала със СРС-тата, но като помислих повечко се отказах. Просто няма смисъл. Там нещата са от ясни, по-ясни. Думите са еднозначни и не подлежат на тълкуване или разяснение. По-интересно ми стана от реакцията на хората, замесени в скандала.

Не, че предишните управленци са били по-качествени. Опазил ме Бог! Същите цървули бяха. Като се започне от Петър Младенов-Дамаджаната, мине се през Д. Попов, Желю Желев и останалите опортюнисти. Но, всъщност, комунистите са стопроцентови опортюнисти. Барбароните пред тях ряпа да ядат. Една част след преврата станаха социалисти, а другата – антикомунисти. Но такава им е нагласата. С левия цървул са в БКП, а с десния -в ГЕРБ. Само Лъчо Мозъка е с двата крака в нужника.

Не, че БКП и ГЕРБ, както и всички останали т. нар. „партии“, са нещо по-различно. Не! Но все пак двата им крака са в различни нужници.

Премиерът за година и половина значително разклати психическото си здраве и започна много да му личи. Той имал доверие на вицепремиерите си и на шефа на митническата агенция, но бил много мнителен. Бил създала отбор, но не, за да се обичат и да гледат в една посока.Това ми напомня на два девиза: „Доверяй, но проверяй!“ и „Разделяй и владей!“. Първият е свързан със заболяването параноя, а вторият – с интриганство и безчестие. И като се примесят с това шикалкавенето и откровените лъжи, амалгамата става мнооого яка. И много смрадлива. В пороя от дрънкане премиерътбързо забравя какво е казал преди малко и започва да си противоречи. Не напразно философът е казал, че ако мълчиш може да се усъмнят, че си глупак, но отвориш ли уста, съмненията падат окончателно. На всичко отгоре Б. Б. не е специалист нито в милиционерщината, нито в политиката. За икономика изобщо няма да говорим. Ергенчето не знае, че дори и по времето на Живков СРС-тата имаха квоти. Например за София максималната цифра беше 8 подслушвания. От тях 3 на Шесто управление. Толкоз. В Министерството на външните работи квотата на ченгетата беше не повече от 30 %. Политбюро много добре знаеше, че ако пусне ченгетата навсякъде безконтролно много бързо ще се отърват от тях. А сега го подкараха през просото.

Б.Б. започва да става съвсем безформен. Каквото и да става той твърди, че точно това е търсел и е искал да стане. Което също е признак на заболяване. Имам чувството, че ако мине някой зад него ще каже, че точно това е искал да стане. И за пореден път се е оказал прав. Синдромът на безгрешността е много опасен. И е нелечим.

Ц.Ц. е друга бира. Каквото хубаво нещо стане – макар и случайно, си го приписва. Запомнил е няколко изречения и си ги повтаря като мантри. Твърди, че контрабандата е омаломощена. Нещо, като мина по „Лъвов мост“ ставам скептичен. Там отляво и отдясно ми тикат в ръцете контрабандни цигари. А Дирекция на полицията е на 30 метра от продавачите. А любимото ми бандитско Второ районно е маалко по-надалеч. Но нещо не искат да ги ловят. Това ме кара да си мисля, че някой ежедневно прибира едни парици от усърдните продавачи. Допускам, дори, някой униформен да ги организира да работят за него. Както е тръгнало може да се окаже, че основният контрабандист у нас е МВР. А какво става с хероина? В Свиленград и градските кучета знаят, че шефът на митницата Марашев беше понижен в обикновен инспектор, за да се върнат братята Паришеви в бизнеса, защото подкрепят ГЕРБ. Имам чувството, че ако и аз бях подкрепил ГЕРБ, както ми излезе име на наркодилър, сега щях да си пия ракията в някой палат на язовир „Ивайловград“, а Милко Калйджиев щеше да ми пее на ушенце „Я елате пиленца при Бачо Кольо Босия“. Не мога да си представя защо министър-председателят ни мисли за вчерашни, та да му повярваме на приказките. Само като се сетя за кюстендилския директор на МВР със звучното име Джоглев и си задавам въпроса: „Този защо го държат, освен ако не дава приходи, ама не в хазната, а в бездънния джоб на ГЕРБ?“. Не искам да подкрепям любителя на водоскоците и един друг, дето плюе от ниско, защото ръстът му е като на лъжата с късите крачета. Те са направени от същия материал. Ако живеехме в що-годе нормална държава със съдебна система, сега една събота в месеца щяха да ги пускат в отпуска за примерно поведение. Ама като нямаме!Особено ме радват съветите на ББ и ЦЦ към журналистите. Те бащински ги хокат и ги учат как се прави журналистика. Също ги учат да не пускат материали, които не са поименни. Защото трябвало да се знае кой ги дава – име, адрес, ЕГН и прочие. Ако това го беше казал Обама на американските журналисти, сега щеше да е ваксаджия в Харлем. Общо взето нашите журналисти имат нужда от съвети и обучение, от чест и достойнство, от независимост и воля за борба, но тези двамата са последните, които могат да ги научат на нещо читаво.

Но нали трябва да има и отрицателен пример?

Collage: Vigo

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.