ДА ПЛЮЕМ НА ПОЛИТИЦИТЕ!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

На изборите просто трябва да зачеркнем всичко в бюлетините, за да бъдат те невалидни при преброяването   Какво кара българина да пише по форумите? Какво го провокира понякога да се държи като груб тъпак, в коментарите си? Такъв ли е в действителност той?

   Естествено отговорът не може да е еднозначен. Хората са различни и реакцията им спрямо обкръжаващата ни действителност, също е различна. Всички обаче ненавиждат политиците, впрочем напълно заслужено. Политиката е оголения нерв на всеки българин. Тъй като най-големите ни беди от векове насам са причинявани именно от политиците, хората от народа ги мразят спонтанно, открито, обосновано и ако имаше начин за организация на държавата без тях, нито един политик не би оцелял днес. Българските депутати и министри плюха на клетвата, родината, морала и хората, които са ги избрали. Техен приоритет до сега винаги са били личното обогатяване и тясно-котерийните политически интереси.

   Куриозът е, че самите политици произхождат от същия този народ, който не ги долюбва. С годините обаче, те са се откъснали от проблемите на обикновените хора, които в много случаи дори презират и целенасочено подлагат на унижение и системно ограбване. Та какво освен пладнешки грабеж извършват доставчиците на електроенергия, петрол, лекарства, вода, комуникации и хранителни продукти от първа необходимост? Защо „бялата мафия“ открито рекетира пациентите и защо няма осъден за убийство на пациент лекар? Защо полицаите в държавата се държат като мутри, защо съдиите вкарват в затвора нещастника, задигнал нещо дребно, а пускат на свобода наркобосове, убийци и крупни финансови престъпници? Защо след като сме в Евросъюза и все гледат цените на стоките, и услугите да са адекватни на европейските, не са европейски заплатите ни? Докога ще работим за жълти стотинки и всеки забогатял с далавера „бизнесмен“, може да разиграва и се гаври с работниците си? Защо с всеки изминал ден светът се променя към по-лошо?

     Няма работа, няма сигурност, няма бъдеще за голяма част от българските граждани, защото просто няма стратегия за развитие на държавата. Както вероятно се досещате, тя трябва да се изгради от политиците. А защо да се занимават с това, когато могат да сътворят перфектна стратегия за приватизация на заводи, пионерски лагери и болници за жълти стотинки? Погрижиха се и да заменят законно пущинаците на държавата, с плажна ивица, и земя по ски курортите. За контрабандата на цигари, алкохол и наркотици си траят, сякаш се вихри не у нас, а в някоя съседна държава. И сега, когато изборите пак наближават, се опитват с няколко полуистини да излъжат за пореден път електората! Защото за тях безработните, гладни, отчаяни, болни и обезверени българи са нищо друго, освен електорат!

   Смятам, че има начин да покажем на тези червени, сини, турскосини и жълти боклуци, че не ги искаме! Че желаем реална промяна, каквато постигнаха египтяните. За това на изборите просто трябва да зачеркнем всичко в бюлетините, за да бъдат те невалидни при преброяването. Така няма да сме безучастни към съдбата на държавата и в същото време ще покажем, че на никого от досегашните „управляващи“ не вярваме. Да ги заплюем по този начин, за да не се плюем после по форумите, както го правим през последните двадесет години!

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.