ЕДНО Е ДА ВЗЕМЕШ ВЛАСТТА, ДРУГО Е ДА Я ЗАДЪРЖИШ, А ТРЕТО – ДА УПРАВЛЯВАШ

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

МонтерейВ една скорошна моя статия написах как ЦК и Политбюро загубиха властта и ДС започна да управлява. Написах и как милиционерите им измъкнаха властта чрез ГЕРБ. Сега лъсна, че милицията може да вземе властта, но не можа да управлява и да я задържи. Още си спомням ехидната реплика на генерал Гоцев, че Борисов ще управлява поне 30 години. Гоцев не е вчерашен и за него политиката и властта са му ясни като 2+2=4. Гоцев знаеше много добре, че ЦК и Политбюро без информацията и анализите на ДС не могат до свършат нищо. Съветниците на Живков нямаха интелектуален капацитет да свършат нещо смислено или да създадат стратегия и програми. Достатъчно е да спомена един от съветниците му – Костадин Чакъров. Сега той се води като шеф на някаква БКП. Самият факт, че този реликт някой може да го смята за възможен показва две неща: Изключително нисък етап на интелектуално развитие и тежки психически отклонения.

Всъщност, съветниците на Живков само предаваха надолу темите, а експертите и референтите бачкаха. Пари, информация и аналитични звена имаха основно в ПГУ. Те имаха и контактите с външния цвят.

Ясно беше, че след преврата БКП няма да може да управлява. Ясно беше, че дълго мачканата от партийната върхушка ДС ще ги овладее и управлява. Тежките политически грешки на Тройната коалиция, благодарение на алчността, неумението на Станишев да ръководи и изцепките на Доган дадоха възможност на милиционерите да сграбчат властта. Но те нямат умствен, кадрови и организационен капацитет да управляват. От тук нататък има два възможни пътя. Единият е да се прегърнат с ДС и да им позволят да изземат от тях властовите механизми, а вторият е директно на бунището.

Това, което стана с ДАНС и БОРКОР показва ясно, че Борисов клекна пред ДС. Дори полегна. Като изтривалка. Познавайки добре психиката на Борисов, той дълго няма да издържи да му казват какво да прави и ще започне да нервничи. А който нервничи прави грешки. Не че досега не ги е правил. Всъщност, той друго, освен грешки, досега не е правил. Сега ще започне да прави грешки в личен план. И ще досъсипе ГЕРБ и себе си. В същото време няма достатъчно интелект и достойнство да се оттегли. Няма да може да овладее и структурите си да не крадат и злоупотребяват и това по един твърде бърз начин ще доведе до елиминирането на ГЕРБ.

Пробутването на Петко Сертов от страна на една ресторантска групировка на ДС за зам шеф на БОРКОР е сигурен сигнал за това, че Борисов няма да управлява реално. Цялата информация ежедневно ще отива на масата на групата и ще бъде ползвана максимално.Нека не забравяме, че Сертов беше изгонен от Богомил Бонев на времето заради изтичане на информация.

Свалянето на Цветелин Йовчев също е показателно. Той не беше подчинен на групата. Групата работи с Иван Драшков и Веселин Марков. Ако Борисов беше изгонил тях, а не Йовчев, тогава щеше да е ясно, че е повел война с групата. Че изхвърлянето на посланиците-ченгета е доведено докрай. Стана, обаче, обратното и сега Гоце и Трактора доволно потриват ръце и се кефят като гледат разбития нос на селското ергенче от Банкя. Сините и червените чакали също се кефят и вече се виждат отново във властта.

Сред бизнес кръговете около ГЕРБ също ще настане паника. За големите играчи не е трудно да сритат ББ и го прескочат, но за цаците това е смъртоносно. Ще има късане на ризи и клетви за вярност. Знае се добре, че по-страхливо нещо от бивш милиционер няма. Сега, ако имах възможност, щях да си отворя един цех за производство на инсулин и антидепресанти.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.