Евентуално може би, но не би. Примерно.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Евентуално може би, но не би. Примерно.Гледахме онази вечер в новините, че работодатели, които закъснеят със списъците за отпуските на служителите ще бъдат глобявани. Тутакси се сетих, че моят работодател е мноого праволинеен и законосъобразен, особено когато има опасност да отнесе някоя глоба,  и като нищо днес ще ми се наложи да си решавам отпуската.
Така и се случи – преди има няма час на нарочно събрание ни бе наредено да си кажем – кога, къде и колко.
Шах и мат!
Да речем, че лятото съм го изпланувала още от миналото лято, да речем че вече съм ангажирала, резервирала, ентусиазирала и прочие зирала – място и дати… Да речем, но не съм. Честно казано-всичко ми е плюс минус и евентуално, може би. Но – да речем…
Но като разбрах, че трябва да разпределя всеки един ден от мизерната си отпуска чак до края на годината – е те тогава те се възмутих.
Откъде да знам аз днес, на 29 март, дали на 12 септември в 13часа и 23 минути примерно няма да ми дойде до гуша от стрес и ежедневие и да пожелая да забегна на… Малдивите… примерно.
Или пък на 17 ноември, в някой мрачен влажен ден, да се събудя с желанието немедлено да посетя  Австралия… примерно.

Или пък да си открадна ден, в който цял ден да се въргалям под одеалото с… книга в ръка… примерно.
Непланирано. Примерно.
Не можело. Не били законосъобразни непланираните неща. Не било примерно. Всичко трябва да се планира, систематизира, анализира, оторизира, актуализира, прецезира, планира (това вече май го казах). Примерно.
А какво стана с импулсите, драги ми законотворци? Къде затворихте свободния ми дух? Защо го подредихте в календара? (плача, тропайки с крак).
Защо не можа да си оставя някакви си там мизерни пет дена, ей така – за самочувствие и самоувереност? Уай, Пуркоа? 
Подредих ги, нагласих ги и обеднях откъм дни, изведнъж свободата ми лъсна в някакви дати от – до, на някакъв лист, в някакъв график. Все едно в един момент се оказах без отпуска.
Сега очаквам, когато си получа заплата да ми изискат законосъобразен списък на нещата, за които ще я похарча – по дни, часове, левчета, стотинки, килограми, киловати, килотони, килоглупости. И после ще ме попитат – а ти плати ли си парното???? Примерно.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.