Как Божественото МУ огря Падина

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Бах майстора фермерПълен списък на селата, които Бойко Борисов ще посети до края на годината

Този път Бойко Борисов истински сгря съсухрената ми от нервозност и сатанински глад душица!

Зажадняла за светлата МУ реч и промисъл, не намерих покой докато не събрах на едно място най-новите му напътствия божи.

И така той на 18 юни, ден събота, осветли село Падина. Ще ме простите за сухите факти, но в заслепението си друго не мога да направя. Цитирам най-напред съобщението на правителствената пресслужба.

„В събота, 18 юни 2011 г., премиерът Бойко Борисов ще изнесе лекция на тема «Бъдещето на България». Г-н Борисов e първият лектор в рамките на проекта «Работилница за бъдеще България», реализиран със съдействието на Фондация Конрад Аденауер. Събитието ще се състои във Вила Марциана, с. Падина, област Варна.”

Цитирам, а в същото време си мисля, доколкото мога благочестиво, как всичко от само себе си се нарежда. Фондацията няма да коментирам, там всичко е ясно – Бойко на тях не може да откаже, защото и те на него не му отказаха, когато за каквото трябваше. Те ако искат могат да си кръстят проекта „Как всяка сутрин пускам водата в тоалетната, но не си мия ръцете”, а Бойко пак ще е длъжен да чете лекция при тях. Вместо тази, безспорно по-близка до народа тема, аденаурците решили да разсъждават за бъдещето. Онова, светлото, нашето си, в което те си врат муцуните от бая време. (Ако си спомняте те дълги години държаха за ръчичка СДС), a плът в разсъжденията дава лично премиерът.

Не мога обаче да не поздравя знаковия избор на топос за лекцията – в село Падина не съм била, но не вярвам и много да съм пропуснала, защото ние всички си живуркаме в падините от как се помним.

Така че, браво Бойко! Мъж си! За да ти помогна в тежкото дело съм ти подготвила списък и с други села, които си ДЛЪЖЕН да посетиш. (Ще го намериш в края, защото съм мила, любезна и добра).

 

Следват извадки от въпросната лекция.

„Какво трябва да мотивира младите и образовани хора, за да останат в малките населени места?“ Така невинната девойка госпожица Галина Шишкова запитала премиера. Пък той отговорил:

1. „Аз съм против това изкуствено мотивиране. Мен, сиракът, кой ми е помогнал или толерирал, за да вляза в политиката, след това да стана кмет и премиер?“

2. „Ако си активен, винаги ще си намериш мястото. Даром нищо не се дава, а с работа и амбиция те оценяват накрая“ и трето

3. „Има безработни, а ето, търсят се толкова много овчари. Агнешко месо и зеленчуци се купуват и навън!“

Всичко това (1+2+3) убедена съм, е мотивирало въпросната питаща студентка по международни икономически отношения да захвърли учебниците и да стане доячка.

Неизбежно е!

 

После Бойко пак повторил за магистралите, а по въпроса за другите простонародни нужди отсякъл:

„Именно затова ние правим пречиствателни станции и канализация, защото това ще ни причисли към развитите европейски държави”

Да речеш, че не е прав, ще сгрешиш. За къде сме без канализации?

Съвсем ненадейно (тоест по план) на въпросната лекция бил и Варненския и Великопреславски митрополит Кирил. Той чул Борисовите думи и възвестил- „управляващите се явявали продължители на делото на княз Борис I”, да се разбира Борисов. В превод – Бойко ни бил като кръстник. Защото давал пари за църкви. И канализации. И магистрали. Е, какво друго му трябва на човек днес? Освен да се моли пред телевизора преди да яде и да слави Бога, че по хубав път ще го изпратят към гробищата.

Преди да премина към селския списък ще отбележа само, че колегите журналисти, захласнати в преписването, яко са се оплели къде точно е огрявал Борисов на 18 юни того. Според едни той е разпръсквал мъжка сила във Варненско, според други в същото време и час пак е бил в село Падина, но онова другото в Кърджалийско.

Както и да е, това са подробности дребни и незначителни – Бойко духом е навсякъде. Да не бъдем чак такива роби на тленното.

 

А сега на вашето божествено внимание – СПИСЪКЪТ. Копие ще изпратя и до Министерски съвет, за да се не случи така, че божественият огън да пропусне някое китно българско кътче!

 

село Обидим (там Бойко ще лагерува, когато му искат вот на недоверие)

село Марулево (за да затвърждава хранителните навици на картофонаселението)

село Лъжница (твърде популярно да бъде пропуснато, там може да разяснява поредния евродоклад)

село Кукурахцево (просто ми звучи много хубаво, все ще намери какво да прави там)

Горна Сушица (от там може да обясни защо пенсионерите пак ще останат на сухо наесен)

село Любовка (там може да прати Цветанов и Дянков на почивка с консумация)

Пиперица (в това село Бойко може да заточва всички журналисти, които му задават неудобни въпроси, също така може да им построи подходящи трудови лагери (без достъп до телевизия) във Вълкосел, Сухострел, Разделна, Киселковци, Креслювци, Челюстница, Кривонос или Беснурка)

Сенокос, Краводер и Говежда са запазени за всяка трета събота на месеца, там премиерът ще показва лично как се обгрижват прасетата и свините-майки

В кръчмата в Мъдрино може да разпише списъците с кандидат-кметовете на ГЕРБ

В Разбойна ще създаде защитено селище за приятелите си с прякори от ГМО флората и фауната

В Тумбевци, Чакали, Нефела и Метличка ще се провеждат тематични семинари за герберите изцяло с образователни цели и нагледни материали

В Татково Бойко не го знам какво ще прави, но че ще стигне до там не се съмнявам

 

Използвана литература:

 

1. http://www.grao.bg/tna/tadr-2010.txt

2. „Шеги и подсмихнулки из Българско”, издателство „ФорумЪТ”, 2011 г., месец шести, 18 дърводен

3. Трето актуализирано издание на марсианските журналисти с допълнение „Поменник” – „Историята на един безследно изчезнал народ. Глава последна и безименна.”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.