Бойко и ТИМ като дим без пушек

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Бойко и ТИМ като дим без пушекПремиерът-слънце се доказа за пореден път като борец срещу престъпността. На 3-ти октомври, докато в управляваната от него предизборна България, шумеше и отшумяваше срамният (поне за каузата „Шенген“) случай „Катуница“ – той бе на официално посещение в чешка Прага. Където, освен всичко друго, се срещна и с пребиваващата там „българска общност“. Пред която говори – естествено с думи и в зала пред много „матриял“. За да не бъдем упрекнати в изкривяване на тия думи, пускаме цитат от БГ- информационните агенции за шоуто му в Прага:

„Запитан за борбата с организираната престъпност и как е възможно в цяла Източна България да се разпорежда само една групировка, Борисов отговори, че работи с изключителни усилия, за да разбие монополите. По думите му правителството преобразува военното летище в Балчик в гражданско, именно за да отнеме от монопола на варненското. Добави, че участие в летищата на Варна и Бургас има и германската „Фрапорт“. „За да ти угодя, трябва да изгоня „Фрапорт“, отговори Борисов на задалия въпроса. И напомни, че пътят за разбиването на монополите е чрез навлизане на нови играчи. Даде пример с авиопревозвачите: „Вече влезе и „Луфтханза“, влезе и „Катар Еъруейз“, довчера бяха само „България Еър“. Това е пътят.“

Очевидно Борисов говори за небеизвестната и авторитетна групировка ТИМ. Ние бихме могли да посочим още мерки, които той взема, за да я съкруши по най-честен и любим за народа начин:

1. Продава без търг част от Морската градина в тъй наречената ни „Черноморска столица“ на дружеството „Холдинг Варна“, собственост на ТИМ.

2. Построява спортна зала в София, която кръщава „Арена Армеец“, чието име по случайност съвпада с това на името на застрахователна компания, собственост на ТИМ.

3. Държавни фирми държат около 300 милиона лева (по данни на финансовото министерство от 2010 година) в банката на ТИМ – ЦКБ.

4. Почти фалиралите държавна и общинска фирми – БДЖ и „Топлофикация София“, преместват сметките на работещите в тях в пенсионната компания „ЦКБ Сила“, собственост на ТИМ.

5. Борисов подкрепя за кмет на Варна Кирил Йорданов, който работи изключително с фирми на ТИМ – сметките на общината са в ЦКБ, имуществото й, явно пак по случайност, се застрахова в споменатия вече „Армеец“.

Какво си мислят по всичките тия щекотливи въпроси пражките българи – не знаем. Живеещите на нашенска си територия обаче, можем само да адмирираме г-н Борисов и да му пожелаем още много мандати. На края – да речем на десетия (да не сравняваме и броим тези на покойния столетник Т. Живков), най-вероятно гръбнакът на монополите (без изобщо да визираме руския „ЛУКойл“, представляван у нас от правешкия бизнесмен и приятел на много хора Валентин Златев) и на организираната престъпност – ще бъде прекършен. Амин.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.