У нас има дискриминация на базисно ниво

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0
293

Рашид РашидНяма да стана катаджия очевидно, няма и генерал да стана, но мога да стана много други неща и да живея в чудесна страна в мир и спокойствие

Значи секциите в чужбина нямаше нужда да бъдат ограничени според това дали държавата е в ЕС или извън ЕС. Можеше ограничението да си е само за Турция. Всички сме наясно, че целта беше намаляване на гласове за ДПС. Какво па толкова като дискриминираш 1-2 млн поданици на страната? Сефте…

Един режим сменя имената им през 20ти век, изселва ги от родината им. Няма нито един осъден от този режим през 21ви век, няма извинение от нито един политик, няма лустрация, няма абсолютно нищо.

Някакъв мит е, че турците са равноправни поданици в тази страна и без това. Какво толкова като ги лишиш от правото на глас?

Сега страдат всички гласоподаватели в Англия и САЩ, само защото някой ги е сложил под общ знаменател с едно малцинство.

П.С.
Все някой ще се засегне, че в България малцинствата не са дискриминирани. Да, да, така е.

Не съм бил дискриминиран наистина след 90те години на миналия век. Изключвам омразата на сериозна част от населението към етноса ми. За мен не това е дискриминация обаче. А и познавам достатъчно много етнически българи, които не ме мразят, не е честно да прехвърля чуждата глупост на тях. Но това, че аз не съм бил дискриминиран, не означава, че липсва дискриминация изобщо. У нас има дискриминация на базисно ниво дори. Колко турци работят в МВР според вас? А в армията? Ако си турчин нямаш никакъв шанс да те приемат в някои университети, подготвящи кадри за МВР и Армията. И, не, не бих искал квоти за малцинствата, но очаквам да не се чудите защо турците нямат доверие на държавата си.

Макар дискриминацията и омразата, харесвам и ценя България. Няма да стана катаджия очевидно, няма и генерал да стана, но мога да стана много други неща и да живея в чудесна страна в мир и спокойствие.

 

Блогът на Рашид Рашид

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.