Те дерзаят и си чакат изборите

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0
164

Те дерзаят и си чакат изборитеАко нямаше палаткови лагери, горене на маски, ежедневно канене на конспиратори и антиваксъри по медийните студия, всякакви политически уонаби партии, чийто функционери се надпреварваха да оплюват всяка една мярка на правителството, което искаха да сменят, а за финал министри-антиваксъри, в България щяха през последната година да умрат около 14 хиляди души по-малко. Надолу обяснявам защо.

Днес официално починалите от Covid-19 в България станаха 20028 души. Не, това не са „умряха от друго и ги писаха ковид“, това са реални смъртни случаи на хора, почти всички от които днес щяха да са още живи ако я нямаше тази болест. Или казано по друг начин – България се стопи с 0.29% от населението си заради коронавируса. Много ли е, малко ли е – това вече е въпрос на ваше лично разбиране. Когато е в семейството на човека, един смъртен случай е много, а когато си безграничен циник, милиони може да са „сухи съчки“.

Това, което трябва да знаете и запомните е, че България се нарежда на шесто (6) място сред всички държави в света по смъртни случаи от коронавирус на 100 хиляди души. Пред нас в тази печална статистика са само Черна Гора, Унгария, Северна Македония, Босна и Херцеговина и антишампиона Перу.

За да разберете колко зле сме се справили по този показател, забележете, че 143 държави имат повече от два пъти по-ниска смъртност на 100 хиляди души спрямо нас. Още по-лошо – 118 държави имат три пъти по-ниска смъртност на 100 хиляди души спрямо нас. А 104 държави имат четири пъти по-ниска смъртност на 100 хиляди души смъртност. Продължавам – 97 държави имат пет пъти по-ниска смъртност на 100 хиляди души. Даже 93 държави имат шест пъти по-ниска смъртност на 100 хиляди души спрямо нас. Спирам дотук, защото общият брой държави в това изследване са 184, т.е. прекрачихме средата.

Да, половината от държавите в света имат шест пъти по-ниска смъртност на 100 хиляди души спрямо България. И преди да ме нахокате, че режа множеството много грубо по средата – ако вземем медианата на умрели на 100 хиляди души на всички държави в света, България има точно 6,39 пъти повече!!!

Медианата обаче е по-сложно понятие. Вероятно по-разбираемо за обикновените хора е средноаритметично. Та по него България се е справила точно три пъти и половина (3,5) пъти по-зле спрямо средното за света.

Това приятели за държава с много ниска гъстота на населението като нашата (156-то място в света от 250 държави) е абсолютен позор!

Позор, който беше създаден само и единствено заради щенията за смяна на властта на цинични уонаби политици, чегъртачи и отмъстители. Ако тях ги нямаше, нямаше и да има кой знае каква причина да сме по-различни от например средното за света (няма да съм груб и да кажа медианата, въпреки че и по територия, и по население сме на средно ниво спрямо останалите). Тоест щяхме да имаме не 20 хиляди, а 6 хиляди починали от коронавирус за последната година. Например сходно положение като съседната ни Турция. Вероятно малко по-добре от Албания и Сърбия. И видимо по-добре от Гърция. Да, смятам убедено, че можехме да го постигнем!

Тези 14 хиляди ненужно умрели българи трябва да тежат на съвестта на националните предатели, които решиха да жертват обществения интерес в името на личните си политически амбиции.

Освен това, уви, играта въобще не е приключила, защото същите хора направиха държавата ни освен всичко друго и може би най-антиваксърската в света. Тоест при нас кризата ще си продължава още докато в развития свят тя вече почти приключи.

Единствено остава да видим дали националните предатели ще сполучат с осъществяването на мечтите и целите си – да се уредят с дългосрочна власт. Те дерзаят и си чакат изборите.

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.