Гледам говорителката на ВПС на БСП и не вярвам на ушите си !!!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

„Претенцията на г-н Мартин Димитров е неоснователна и несериозна. Аз не мога да разбера колегите в дясно, когато имат свои вътрешни нерешени проблеми винаги да търсят причината извън себе си. Препоръчвам им да се обърнат навътре към себе си и да си потърсят причините за тези резултати в своята партия. Да не обвиняват БСП за техните неуспехи.“ Тези умни думи, произнесени със странно треперлив глас, чух от ефира на Българското национално радио вчера и не повярвах на ушите си. Това е поредната, за мен меко казано смущаваща от морална гледна точка, изцепка на едно много познато от преди 10 години лице. Лицето е сегашната говорителка на ВПС на БСП, някогашна госпожа, а днес – другарката Корнелия Петрова Нинова. 

 Доста хора от бившето Министерство на търговията и туризма си спомнят как госпожата пристигна през есента на 1997 г. на крилете на изборната победа на СДС  и веднага бе уредена за контрольор на ИНКО ЕООД (една от ключовите тайнствени организации, търгувала с оръжие по времето на социализма), а впоследствие за изпълнителен директор на  „Техноимпекс“ ЕАД и  за председател на директорския борд на друго голямо външнотърговско дружество – ,,Техноимпортекспорт“ ООД.

 Като шеф на „Техноимпекс“, с благословията на ръководството на Министерството на търговията и туризма и в частност на неговия министър по онова време – изявеният „демократ“ Валентин Василев, г-жа Нинова сформира така омразното за червения електорат РМД за приватизация на дружеството. Дали то бе купено за жълти стотинки от името на РМД-то, но в чужда полза, остава загадка. Под сурдинка бе спрягано името тогавашния директор на ЦСБОП, генерал Кирил Радев, с когото злите езици твърдяха, че г-жа Корнелия Петрова Нинова била повече от близка. Тъй или инак „Техноимпекс“ ЕООД стана едно от първите външнотърговски дружества, приватизирани от РМД, като според запознати, целта е била да се уредят по заобиколен начин и в полза на определени кръгове натрупаните внушителни задължения – във валута, на Либия към България до 1989 година.
 По-същественият въпрос обаче е друг – след тази седесарска биография какви ли чудеса от храброст в определена област е демонстрирала госпожата-другарка, за да стане зам.- икономически министър от квотата на БСП,  после изпълнителен директор на „Булгартабак“ и накрая „глас“  на върховния орган на червената партия? Ето на това му се вика е плурализъм в действие. Политическото развитие на достойни граждани като Корнелия Петрова Нинова нагледно показва общият генезис на партиите у нас след 1989 г., неявната власт, която подрежда в политиката „подходящите“ хора. Нека идат да ги подкрепят и този път отрудените жители от села и паланки, и летуващите на море през зимата пенсионери, съставляващи т. нар. „твърд“  червен електорат. За негово удобство ще напомня, че другарката Корнелия Петрова Нинова е разпределена  за водач на листата на БСП за Благоевградски окръг, където по случайно съвпадение се намира и последната атракция на източения от серия партийни каси „Булгартабак холдинг“ – „БТ – Благоевград“, чиято приватизация предстои. Така че – хвала на такива политици и лек живот на народа, който ги избира !!!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.