Твърди се, че около 500 хиляди души е потенциалния Радев електорат

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Илиян ВасилевВсе по-натрапчиво официалния медиен агент на Румен Радев Слави Василев лансира тезата, че Радев ще излезе от президентството и ще оглави партиен проект, с който ще изпрати „в нокдаун“ Борисов и Пеевски. Ако подаде оставка като президент, Кремъл нищо няма да загуби, защото там веднага щафетата се поема от вицето, което целува ръка и буквално и преносно на Кремъл.

 

Защо това може да се случи, въпреки че мнозина твърдят, че Румен Радев няма да рискува пряка конфронтация с Пеевски и Радев, ако излезе на политическия терен.

 

Москва губи търпение с позициите на България по казуса Украйна. Това намира израз и в нетърпението на Радев да докаже своята полезност – очевидно гафът с декларацията на Б-9 вместо да му натрупа актив, излезе ялов напън. Това е документ без никаква стойност, официалната позиция е взета от Народното събрание и от МС.

 

Де факто, Радев не може да направи нищо съществено за да промени позицията на България по войната. А Москва го притиска да излезе на терен и да блокира тази позиция през нови избори, защото за Путин нещата вече са на живот и смърт. Буквално.

 

Твърди се, че около 500 хиляди души е потенциалния Радев електорат.

 

И тук започват въпросите, на които той или няма отговор или отговорът не го удовлетворява. Не е човек, който да рискува без да е ясно, че победата му е сигурна.

 

Първо, зависи от това, доколко ще може в новата си партия да стъпи върху коалиция от съществуващи проруски партии – Възраждане, БСП, ИТН и Величие – тоест Москва да осъществи брутален натиск върху ръководствата на тези партии и те да приемат спуснатия от горе Вожд. Както направиха с Нинова след визитата и в Москва през 2017 година, когато прие да подкрепи Турски поток. Такива процеси текат, в БСП и в ИТН. Възраждане са петимни за власт, а Величие са на командно дишане и вентилът на кислорода е в руското посолство.

 

Второ, доколко ще може да излъже избиратели, както го направи през 2021 година, като стъпи върху антикорупционните рефрени – малко вероятно е. Човек веднъж се лъже. Дори да увлече хора от ДПС и ГЕРБ – тези, които вървят с властта и за тях Москва е най-важния ориентир – пак е рисковано. Съберете вота на всички тези политически „юнаци“ и пак гласовете не достигат за победа и правителство на Радев.

 

За това очаквайте Кремъл да ни сготви нещо драматично като събитие, взривове, терактове, политически убийства, с които да извади обществото и институциите от равновесие, след което хората ще се втурнат да търсят Спасителя. Москва винаги е управлява у нас през страх или през корист.

 

Радев съчетава и двете. И разбира се преди това трябва да разруши отвътре ППДБ и да сплашат Борисов. Пеевски отдавна играе в отбора на Кремъл.

 

 

Илиян Василев

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.