Продавам изгодно неупотребяван 25 годишен глас

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

С приложено копие

до президента Георги Първанов,

премиера Сергей Станишев

и ДАйте и На наС (ДАНС)

 

Не, никак не се шегувам. Абсолютно сериозно продавам на търг гласа си. Ще гласувам за тази партия, която предложи най-добрата цена. Наддаването ще започне от 200 хил.лв. и 63 стотинки. Адресът, на който очаквам офертите е – prodaden_glas@abv.bg и е напълно реален.

Защо продавам гласа си?

Честно казано, до преди седмица бях готова да гласувам по съвест. Не че някой ми е много на сърце, но все пак съм отговорен човек и смятах, че е редно да се възползвам от конституционното си право.   От няколко дена не мисля така. Чета вестници, гледам телевизия и все повече се убеждавам, че няма нищо срамно да предложа на търг гласа си, защото това е актуален и доходоносен бизнес. А аз съм амбициозна и предприемчива. Това и в CV-то ми го пише в графа “Полезни умения и компетенции”.

12% от българите са готови да метнат “по съвест” бюлетината срещу едно пиле на грил. Аз съм интелигентен млад човек и не виждам защо да не се включа в предлагания охотно и почти легално вече алъш-вериш. Не бива да забравям, че ако гласувам водена от светли пориви няма да спечеля нищо. Освен морално потупване по рамото заради гражданската ми позиция. Благодаря. Морал къща не храни. А Вапцаров сгреши-куршуми за сляпата вяра вече откриха. При това бронебойни, шарени, 20 годишни.

Само че, срещу едно печено пиле няма да си мръдна стегнатия 25 годишен задник, за да гласувам.

Защо цената на моя глас е точно 200 хил.лв. и 63 ст.?

Защото апартаментът, чийто данъци искам да плащам доживот ще струва поне 150 хил.лв. Скромните ми планове предвиждат за първи път да ида на море (не се чудете, че никога не съм била, просто нямах пари), една-две, не много скъпи екскурзии в чужбина (отново за пръв път ще ми е), както и някаква проста уредба за прекрасния ми, подчертавам – собствен дом. Освен това, искам да платя здравните осигуровки на баща ми и сестра ми за последните 5 години и лекарствата на майка ми.

В следващите четири години от вашия мандат, уважаеми политици, е твърде вероятно да стана майка. Т.е. да увелича популацията от съвестни български граждани. За покриването на този нов разход също ще разчитам на държавата – искам да ми създадете условия, за да работя денонощно.

Засега е това. Подозирам, че 200 хил.лв. няма да стигнат за харчовете до 29-ия ми рожден ден, но аз съм скромна.

63 стотинки ще струва кренвиршът, с който смятам да си спретна гощавка, след като ми преведете парите. Обикновено вечерям маслини с филийка препечен хляб.

Как изчислих сумата?

Не можете да отречете, че като млад човек е нормално да искам дом, да мечтая да ида на море или екскурзия, да родя и възпитам прекрасно и уникално дете. Убедена съм, че за 4 години, въпреки работохолизма ми и безспорния ми талант няма да успея сама да постигна подобно финансово благополучие. Не крия, че съм еманципирана жена и не бих искала да разчитам на богат съпруг. А понеже, за мой ужас все още вярвам в любовта, имам смътни подозрения, че бъдещият ми спътник ще бъде също толкова умен и беден, колкото съм аз. Сметката, както виждате, е елементарна и си има конкретна левова стойност. Както и изводът, до който стигнах, скъпи бъдещи управници – след като сте готови да купите моето бъдеще за следващите 4 години срещу едно пиле, аз съм готова да го продам, но на пазарната му цена.

Какво ще получите в замяна?

С обещанията ви какво ще ми дадете ако “гласувам по съвест” за вашата партия съм запозната много добре. Имам си склад с брошурки, плакати, торбички за пазар, шарени балони, изрезки от вестниците с ваши пламенни интервюта и сравнителни таблици за ДДС и майчинските. Но след като ще сключваме сделка държа да ви кажа какво ще получите ВИЕ в замяна.

Аз не просто ще гласувам за вас. Аз ще вярвам във вас. Аз ще остана при вас. Не в дома ви, в държавата имам предвид. Аз ще плащам безропотно и навреме данъците си тук. Ще работя денонощно поне на три места (имам опит), за да може обещаната от вас икономическа програма да се сбъдне. Ще гледам всяка вечер новините и няма да псувам. Ще ям само български домати и краставици.

Сигурна съм, че ако освен на мен платите по 200 хил.лв. и 63 стотинки на още 3-4 млн.българи съществува някаква вероятност да изпълните поне малка част от предизборните си обещания. Защото доверието ще си струва цената до последната стотинка. А и ще имате стимул да управлявате добре, за да си върнете инвестициите в нашето светло утре и да ви останат малко джобни.

Казах малко.

Очаквам офертите ви!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.