ЗА КАКВО УДРЯ ЧАСЪТ?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Сега е точното време българските политици да докажат дали са менте или не.

Българският народ,чрез гласовете си за Герб, тресна  в  тежък нокдаун   БСП и ДПС.Те си го заслужиха. Защо, отдавна си  го знаят от под юрганя.
В собственоръчен локаут е НДСВ.
Другите  – в преддверието му.
БСП, ако е проумяла какво точно стана и ако се държи добре  в следващите четири реанимационни години, ще успее да остане  в  политиката, макар и със скромно  представителство, за европейски цвят в българската политическа палитра.Социалистите  ги има в съвременния политически лексикон. И ще ги има.
ДПС обаче няма да може да се спаси от политическа ликвидация. Следващите четири години  ще  обезсмислят съществуването му. 
Тя се зачена  като, и си е, пясъчна партия.
Макар,че заработи железни пари!
Двадесет години не се намери някой да й хвърли  няколко шланга с вода, за да се  смие.  
 Хак им е сега!.Дърпаха дявола за опашката когато си правеха майтап с пожарникарската професия  на  Борисов. 
ДПС е безпътно като партия.Защото изразената от него политическа платформа  – “Движение за права и свободи”,  е прекалено глупава, макар и измислена от доктор по философия, за да се бори демократично  за  живот в една демократична държава, която  и  в   Конституцията си обявява,че изконните  права и свободи на гражданите й  са непоклатими.
В такава държава, престъпление против държавата е, да се поставя под съмнение този безусловен законов постулат и безнаказано да размахва заплашително  т.н. “етническа карта”, аксесоар само  от ръкавите ДПС. И Косовски варианти,също… Дори при наличието на сносен наказателен кодекс в Републиката ни.  
 Ако  на   лица на ДПС,  им се иска да продължат  да имат политически изява, то те трябва да си направят друга партия, с друга политическа платформа, като за  страна член на ЕС. И  ако срещнат съответна подкрепа от гражданите на България, по нормалния начин, да заповядат в Парламента. Пък и пределно ясно е, че след четири години няма да ги има тези  93,903 гласа от Турция. Голяма част от тях – вече и прекалено чуждоезични.
Другите малки, наричащи се център-десни партии, получиха аванта. Посред ритането на  атовете. И последно снизхождение. С ясен намек, че ако продължават да вършат щуротиите си ще отидат в небитието. Завинаги. Обицата вече я има: НДСВ!
Това може да се случи много скоро.
Ако малките партии  не се “снишат”, не приемат кабинета на Борисов без никакви искания!
Ако в следващите четири години не се борят, всеки ден, с ум и разум за връщането на доброто име на партиите си.
Какво много лошо може да направи за тях  Борисов?
Ами ако малките започнат да отново да буболечат, народът ще побеснее и ще поиска Борисов да ги поведе на нови избори.
Тогава:
1.Малките партии – до една,  ще изчезнат.
2.БСП ще се отърве от бутафорните си  коалиционни опашки и ще кротне   задълго на трите си букви, на 30-40 стола в Народното събрание. В пренията ще седи  и  ще става от тях по-социалистическа!
3.ДПС – бенефисно, ще мине бариерата, за последно! Макар,че вече ще се умилква.
4.Атака ще трябва да запее  най-после “Син Бял Дунав”, ако иска да си е европейска националистическа партия. Една от статуквото. И така, и така….Но, мир да е!
5.РЗС. Мил прощапулник е. От неустановени по количество и  генетично лутащи се до зачеването му и при зачеването му  родители. Не се знае накъде ще завърти проходилката си. Пък и на консерватора му трябва възраст.И стригане,стригане… – като за  великобританска  ливада….
Иначе какви ли не хрумки им  идват на хората през тези дни. Един мой връстник, на 70, по цял ден “милва”  кооперацията, в която живее, супер модерно,  в Dolby Pro Logic 9.1 sound (!)  формат,  с “Шуми Марица”. За да дразни  тези  под него, над него и встрани, дето 20 години  гласували за БСП и ДПС. Зер в химна има един припев :”Марш, марш, с Генерала наш, в бой да летим, врага да победим!…”
Който много ги дразнел!
Пуска им химна хитро! С  толкова децибели колкото  да се чува само когато въпросните комшии  си отворят прозорците. За да не посмеят да ги открехнат   в летния пек!?…И  си стоят  в спарено.
Моят връстник спазва разпореждането на кмета Борисов и  в 22.00 спира музиката!
Копче не могат да му кажат!
За никакъв тормоз!
И  сложил на балкона саксия с гербери и  бучната  табелка: ”Герб-ерът – вече всесезонно цъфтящо  цвете!”
          Минаващите да се питат: “Прозорливец или наивен  любител-ботаник, е”?…Пък дали и те да не си накичат балконите  с такава саксия?
Сезон  й  е! И полезна е! За всяко живо същество!
Защото герберът изсмуквал всички вредни вещества и по този начин прочиствал въздуха. Но само  ако е бил поставен на светло, слънчево, място. На сянка, дори и на шарена – загивал!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.