Купих си пушка. За царя, Бойко и останалите

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Реституцията на царските имоти ни връхлетя по времето на ИВАН КОСТОВ и се довърши от СИМЕОН САКСКОБУРГГОДСКИ, самият бивш цар, вречен в републиканската ни конституция. Та още от тогава чакам да дойде дойде Горския, да приложи законите и да изгони най-сетне царя и останалите от гората. Посред дългото чакане, изпод хаоса и революционната нагласа на масите, се пръкна национално отговорното правителство на г-н БОЙКО БОРИСОВ. 
За първи път ПРАВИТЕЛСТВОТО показно чисти прахта под килима, а народът бясно одобрява. Викам си „Браво!“. Май ще дойде „Видов ден“ за пладнешките бандити дето прибраха и раздадоха държавата като бащиния. 
Да, но не – както казваше навремето именитият български журналист ПЕТКО БОЧАРОВ.
Вярно, ПРАВИТЕЛСТВОТО захвана разбойниците в горите, но не и „царя“, който се оказва светло изключение от равенството пред законите.   
Сърцето ми се сви когато чух отговора на ПРЕМИЕРА на питане от народните представители ИВАН ЙОРДАНОВ КОСТОВ и МАРТИН ДИМИТРОВ ДИМИТРОВ относно поправяне на щети, нанесени на българската държава от БИВШИЯ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ СИМЕОН САКСКОБУРГГОТСКИ, даден в парламентарния контрол на 11.09.2009 г. Казах си – а кой ще поправи щетите, нанесени от самия ЛЮБОПИТКО?
В отговора на ПРЕМИЕРА се вижда дълбоко непознаване на казуса с „царската реституция“, или опит да се „смачка случката“, както жаргонно казват в полицията и прокуратурата при умишлено прикриване на очевадни престъпления.
За да влезе в час, ПРЕМИЕРЪТ трябва да пита експертите си дали изобщо е възможна реституция на „царските имоти“ единствено по силата на РЕШЕНИЕТО от 1998 г., с което КОНСТИТУЦИОННИЯТ СЪД, по искане на ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР и по доклад на съдията ГЕОРГИ МАРКОВ, обяви за противоконституционен Закона за обявяване държавна собственост имотите на семействата на бившите царе Фердинанд и Борис и на техните наследници, обнародван в Държавен вестник бр. 305/31.12.1947 г. Оказва се, че реституцията може да настъпи не само по силата на закона, висш израз на народната воля, а чрез решение на един съдебен орган, което е нелепо. Не е работа на КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД да прави реституция, и точно заради това той НЕ Я Е НАПРАВИЛ. Да се твърди обратното е нужно голямо дебелоочие, дето някои му викат „ЦАРСКИ ГЬОНСУРАТЛЪК“.
За студентите по право е ясно, че законът от 1947 г. е изпълнен в секундата, в която е бил обнародван. Този закон е еднократна конфискация и няма как да се спре бъдещото му приложение с РЕШЕНИЕТО на Конституционния съд. Ама у нас дал бог БЛЮДОЛИЗЦИ.
Освен че „царската реституция“ е БЕЗ ЗАКОНОВО ОСНОВАНИЕ, питам се – ЩЕ СЕ СЕТИ ЛИ ПРЕМИЕРЪТ да се загледа в самите имоти, дето разни невинни кметове, като СТЕФАН СОФИЯНСКИ и още по-невинни областни управители, като ОЛИМПИ КЪТЕВ, диктуваха с лека ръка без да проверят лична собственост ли са на ЦАРЯ. Така е и с прословутите гори, при връщането на които ПРЕМИЕРЪТ и КОСТОВ търсят само технически грешки. Това с техническите грешки е добре, ама защо не виждат че ЦАРЯТ няма нито метър своя гора. Ще се загледат ли експертите на ПРЕМИЕРА в бюджета на ДЪРЖАВНИЯ ГЛАВА на ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ, та да видят върху какви земи, с какви пари са строени, поддържани и управлявани ИНТЕНДАНТСКИТЕ ИМОТИ. Дето се вика, връщането е обратно на вземането, ама да се връща нещо, дето не е вземано МИРИШЕ НА ГНИЛО. Иде есен, дали пък правителството на г-н БОРИСОВ не е получило носталгична хрема.
Мира нямам, а вътре в главата ми викове – „ЦАРЯТ Е ГОЛ, ГОЛ ДОЙДЕ И ДЯДО МУ ФЕРДИНАТ. ТУКА ВЗИМАТ – НАВЪН ХАРЧАТ“.
Сънища за морал, административен капацитет и… справедливост?!!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.