Танцуващата мечка Бойко Борисов

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Дебне ли ни призракът на Анна Политковская?

Напоследък Бойко Борисов все повече замязва на танцуваща мечка – разхожда снага по цял ден пред алчната за сеир публика, приятна музичка гали ушите му и накрая народът плаща. Започвам да недоумявам дали премиерът е жаден за внимание или наистина държи да сподели с нас и най-съкровените си трепети за живота, Вселената и всичко останало. Възпитанието изисква да уважаваш чуждите слабости, но всичко си има граници.   Започвам с най-безобидната – бясното нахвърляне срещу предишното правителство.     
Г-н премиер, ставате досаден! Знаем, че тройната коалиция опоска държавата, затова сега на власт сте именно Вие. Няма смисъл да го казвате за милиарден път пред всеки включен микрофон. Просто запретнете ръкави, запушете нос и влезте при нас в кочината. Затова сте сложен начело на държавата, а не за да хленчите. Стигнахте до там, че чак чуждите медии се хванаха за главите, като германският ежедневник „Франкфуртер алгемайне цайтунг“ – http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4859598,00.html?maca=bul-dnevnik-bulgaria_bg-4459-xml-mrss. Цял ден се опитвам да си представя как звъните във ФАЦ да им искате сметка, но не ми стигна въображението. 
Много по-лесно ми беше да се сетя какво ще се случи, ако някоя тукашна медия Ви направи разбор. Не с перце и женски сълзи от възторг, а мъжката. И не къде да е, а от първа страница на някой вестник, набеден за „лидер на обществено мнение“, или в нечии централни новини. Но как да стане, г-н Борисов? В събота (7 ноември) по Нова телевизия си признахте, че не понасяте критиката и порязахте в прав текст всички гърчещи се в собствен сос редакцийки. Това говори за Ваша, лична слабост, а после е заявка за диктатура и откровена заплаха към журналистиката. Двуличието ви по темата е поразяващо. От една страна съобщавате колко милиони е раздал Сергей Станишев на разни медии, за да му четкат имиджа. После дефилирате в същите тези телевизии, които ви се слагат на мекичко. Защо не попитахте в ефир за какво точно са изхарчили парите? Какви гаранции ще ни дадете, че и Вие не си плащате?
Отказахте се дори да търсите сметка на безгръбначните майка и син, които изкупуват алчно де що мърда пишещо свърталище. Защото вече Ви обичат може би… В същото време обяснявате, че е хубаво да се знае кои корпоративни интереси стоят зад медиите. Точно Вие, г-н Борисов, сте най-малко заинтересован да ги разкриете, но продължавате да лъжете без капка свян.
Медийната обич у нас вече ви е развратила. Затова най-чистосърдечно Ви съветвам да си сложите в кабинета портрет на Сергей Станишев. Вижте какво се случва сега с него, как журналистите се надпреварват да го изнасилват и знайте, че Ви чака същото. Защото доста медии у нас имат странни порядки за чест. Когато някой падне от власт са готови да го оглозгат до кокал, но докато раздава попарката държат чинно ибричето и мучат доволно.
Във въпросната събота направихте още едно покъртително признание. Не знам как Ви дойде на ума да обясните колко е хубаво, че хората Ви не знаят какво е истинското дередже в страната. Фактът, че от Вас зависи всяко решение, защото единствен сте наясно кое е добро и кое зло граничи с мания за величие, но не и с демократичната политика. Ако така схващате смисъла на 20-та годишнината от 10 ноември 1989 г., значи наистина сме се прецакали много яко. За съжаление, давате абсолютно сам доказателства за това. Държите министрите да Ви питат за всяко свое решение и публично ги гълчите, ако ви прескочат, командвате ги дори как да говорят. Ами направете им график и как да дишат! Наистина сте се учили от най-добрите, г-н Борисов, спор няма. Така постъпват само хората със светоглед, сведен до собственото его.
Всяка фирма, която се управлява по този авторитарен начин е мъртва в момента, в който шефът й си изкълчи крака. Така, че много Ви моля, зарежете каратето и футбола!
Понеже съм нахална и млада, Ви напомням, че положението в държавата окончателно се сбъгяса – зимата дойде, безработицата расте, кризата не свършва. Нали не вярвате, че всички проблеми се решават само с безкрайни интервюта, рязане на ленти и игра на шах с охраната от НСО? Или от пикантерии, като къде ще ядят борчетата от ДАНС. Грам не ни вълнува това. От тях искаме да не ни излагат пред света и да започнат да работят истински. Ако могат. В случай, че им е по-забавно да си развяват гащите по чуждата преса, а нас да баламосват с показни акции, е най-добре да им хлопнете кепенците. Не може държавата да се задъхва от безобразията на алчни политици и мафиоти, а в ДАНС да се почесват. Същото се отнася и за главния прокурор Борис Велчев. Проспа си половината мандат, но нагло обяснява, че прокуратурата работи. Пита се за кого?
За десерт съм запазила няколко кратки въпросчета. Какво ще направи кабинетът, когато започнат масовите стачки, заради безработицата, имате ли вече план за действие ако Русия ни врътне кранчето на топлото през зимата? Кои ще спасявате първи – банките или хората, които не могат да си плащат заемите? Имате ли политика как да задържите младите в България? Колко тежко болни ще умрат, заради липса на лекарства? Докога ще отвличат безнаказано хора на улицата за откупи, или заради органите им?
Имам и една лична молба, г-н Борисов! Спрете да говорите само за София и за направеното в града. Столицата не е България, разберете го най-сетне, вече не сте кмет, а премиер. Може тук да живеят два милиона, но другите четири също искат колектори, улици и детски градини. А на баба Янка от село Киселичево метрото не й върши никаква работа. Тя не иска да слуша всеки ден тирадата за столицата. Нито за врага Станишев. На когото трябва да сте задължен до гроб, задето го има, както и на Ахмед Доган.
Без тях нямаше да можете да се правите на ченге и да громите лошите. Без антипод сте просто Бойко Методиев Борисов, набор 59-та, бивш пазвантин на Тодор Живков и царя. Всъщност, най-страшното, което може да Ви се случи е анемичната БСП да ви припознае. Въпрос на Оруелско вдъхновение. От ДПС вече Ви похвалиха, значи не е чак толкова марсианско подобно допущение… Зловещо, нали?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.