Българи в чужбина, родоостъпници, турски гласове, путки майни

Магдалина Генова Големите партии, а и не само, се втурнаха да обясняват как ще подкрепят решенията от референдума. Поводът – 3 милиона и кусур гласували „за“ предложенията, причината – нуждата от гласове на балотажа.

Факт е, че наистина няколко милиона са поискали нещо, но е също факт, че решението си масово те са взели неинформирано. За съжаление, никоя партия не прави достатъчно, за да са адекватни гласуващите и да имат ясна представа за последствията от действията си.

Никой не пожела активно да информира гражданите за същността на въпросите и това, които произхожда от тях. Освен това, всички партии, подчертавам всички, се стараят да създават огромен хаос, като променят непрекъснато избирателното законодателство в своя полза с популистки доводи. То не бяха българи в чужбина, родоостъпници, турски гласове, путки майни, само и само всеки да си запази шансовете за влизане в следващия парламент или за победа.

В този смисъл, много по-важно е хората да бъдат ограмотени и адекватни, вместо да бъдат побърквани от всякакви ужаси през всички информационни канали и от всички страни – партии, медии, опининън лидери и всякаква друга сволоч. Това, разбира се, няма да стане, но си остава огромния риск от промяната на държавното устройство чрез всякакви референдуми и натиск на улицата, като последиците би трябвало да са ясни поне за тези, които смятат себе си за политически елит.

Както знаем, подобни промени рядко водят до нещо добро. Но пък на когото наистина му пука за електората, а не за собствения му гъз би поработил в посока нормалност и информираност.

 

Блогът на нервната акула
Нервната акула – Фейсбук страница

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.