Главчев да се готви да бъде жертван, точно както Цачева при президентските избори

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Илиян ВасилевАвторитарните тенденции в ГЕРБ доведоха до логичния провал вчера в Парламента. От дългото пребиваване на власт изключиха сетивата си, загубиха рефлексите за приличие и правила на играта.
Това, което ще стане – ГЕРБ не може да управлява и Борисов се може да бъде „началник“ на Европа, ако в България опозицията не е в зала.
Въпрос е на малко време, Борисов да пожертва Главчев. Както виждате той мълчи, Цветанов говори.

По-големият проблем е, че това няма да бъде последната жертва – правят все повече грешки защото базата на управлението им не е здрава – критична липса на компетентност и решителност. Имат и умни хора, но са малко и в изолация. Дончев губи позиции, Горанов го тикат напред. След ДПС, Пеевски постепенно, но неумолимо овладява и ГЕРБ. Изгониха министъра на здравеопазването, за да назначат своите хора и овладеят огромните кешови потоци.
Има поне двама министри, които ще бъдат в скоро време обект на атаки от групата на Пеевски-Цацаров в ГЕРБ. Но за сметка на това потъналия в грехове министър на икономиката се пъчи по екраните с нови „мащабни“ инициативи. Ако нещо имаше най-сбъркано в приватизацията, това беше следприватизационния контрол – просто такъв нямаше. И затова пряка отговорност носи този министър. Но никой не го и пипа.
Всичко е компромис, всичко е интереси, всичко е корупция. При това гранд.
При тези условия демократичните избиратели просто не могат да чакат ДаБГ и ДСБ да довършат епохалните си преговори за единодействие.
Май ще трябва да стартираме замислената преди години паралелна подкрепяща дигитална платформа. Уверен съм, че е по-важно да се изгради мрежа и правителство в сянка /без министри, а говорители – експерти с едно или няколко лидиращи лица.
ГЕРБ правят грешка след грешка и сами ще вкарат БСП в управлението, заедно с ДПС.

 

Илиян Василев

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.