Гиди махленски тарикатчета недни

0

Иво БеровПо повод заплахите на Ердоган за преразглеждане на Лозанския договор Външното ни министерство се изказа. Изказа се боязливо и плахо но се изказа все пак. Ето най-важното от това изказване:

Всяка ревизия на международни договори може да се извършава само по взаимно съгласие между страните в съответствие с международноправните норми… България смята, че дискусия по мирни договори и съществуващи граници не е от полза за международната общност и стабилността в региона“.

Можело да се извършва само по взаимно съгласие, значи рийшли. Добре, милички. А дали Русия си присвои Крим по взаимно съгласие с Украйна? А дали Русия наруши международноправните норми. И международния договор на която самата тя беше поръчител и стожер? А?

Милички… Ами ако Ердоган, по примера на Русия, си присвои част от Родопите, защото турскоезичните там се чувстват притеснени и гласуват за присъединяване към Турция.

Дали тогава Европа и САЩ би трябвало да наложат санкции на Турция.
А?
Сега искате да паднат санкциите срещу Русия, нали така. /За един президент на България и за един министър-председател на същата става дума/

Светна ли ви сега под шлемовете на летци и пожарникари защо развитият свят санкционира Русия.

Светна ли ви сега под генералските фуражки, че Русия отвори кутията на Пандора. Ох, ама всъщност вие това с Пандора няма да го разберете като образ, друг образ ще предложна – сетихте ли се как Русия раздруса следвоенните договорки и създаде прецедент – ох, и това с прецедента едва ли да го разберете – няма нищо общо с президент – абе светна ли ви под фуражките генералски, че това политиката не е като да палиш двигатели с вътрешно горене и да насочваш пожарникарски маркучи – иска се познания, мислене, предвидливост, далновидност, а не махленски тарикатлъци.

Май още не ви е светнало. Тъмна черква, кьорави попове, ситно евангелие…

Понечил да напише бай Ганьо в едно свое обръщение: „И да се прегърнем братски хем с русите, хем с немците… Тю! Да ги порази господ!…“

Понечил да напише, па се съпикясал, с помощта на адвокатина Гуньо, че никак не уйдисва това „хем, хем“ в международните отношения.

Съпикясайте се и вие, бе.

Гиди махленски тарикатчета.

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.