ПАТРИОТИТЕ И КАБИНЕТА ЩЕ ПЛАТЯТ БЛИЗО 100 МЛН. ЗА РУСКИТЕ МИГОВЕ

0

ПАТРИОТИТЕ И КАБИНЕТА ЩЕ ПЛАТЯТ БЛИЗО 100 МЛН. ЗА РУСКИТЕ МИГОВЕ• И още за въоръжение, което обаче няма да се ползва
• Защо се случва тази наглост?

Агентът на ДС, вицепремиерът-патриот Каракачанов и правителството в следващите дни ще финализират сделката за руските МиГ-29 у нас. Стойността ще е 82 млн., платени на едноименната корпорация.

Същевременно е спряна сделката за покупката на нови самолети, не се предвижда и нов конкурс.

Това е само първоначална стойност, понеже после ще трябва да се закупят и руски боеприпаси и ракети. И сигурно ще се закупят, ама няма да се доставят у нас.
Обяснявам защо.

Корпорацията „МиГ“ е под санкции от Конгреса на САЩ. Според приетия закон под санкции попадат и онези, които търгуват с нея.
Тази военна продукция е под санкции и от ЕС.
Решение 2014/512/ОВППС на Съвета на Европейския съюз, публикувано в Официалния вестник на ЕС на 31 юли 2014 г. гласи следното:

Член 2, параграф 3: забранява се вносът, покупката или превозът от Русия на оръжия и свързани с тях материали от всякакъв вид, включително оръжия и боеприпаси, военни превозни средства и оборудване, паравоенно оборудване, както и резервни части за тях, от граждани на държавите членки или чрез използването на плаващи под тяхно знаме кораби или техни въздухоплавателни средства.

Формално това би направило невъзможно сключването на договори за техническа поддръжка на военната техника.

Т.Е ЩЕ ИМАМЕ РЕМОНТИРАНИ МИГ, АМА МАКАР И ДА СИ ПЛАТИМ ОЩЕ, КАКЪВТО Е РАЗЧЕТЪТ, НЯМА ДА ИМАМЕ ПРАВО НА ДОСТАВКА НА ВЪОРЪЖЕНИЯ ЗА ТЯХ.

Ще има огромен дипломатически скандал в чужбина.
У нас – не, понеже ясно се вижда, че власт и опозиция прегръщат решението да се подарят на първо време едни поне стотина милиона на РБК „МиГ“ , която от доста време насам е в състояние на онова, което финансовите среди наричат „технически фалит.“

 

МОЯ БЕЛЕЖКА:
Защо се случва тази наглост, онази с ЧЕЗ, с новите касови апарати за бизнеса, с валутния и фискален резерв,които ще платят сделката на Гинчето, както посочих в пост (2 март), с яростната, на първи поглед нелогична антибългарска пропаганда в руските медии, вкл. и официалните и от официални лица?
И с всичко следващо, с което ще ни „зарадват“ родните управници в идващите дни и месеци?

Кремъл знае, че светът влезе трайно в нова „Студена война“.
Разчекнато положение на България между Изтока и Запада според така нар. Варшавски консенсус (първите години на прехода) – българската икономика дирижирана от Русия, родната политика – от Запада, става невъзможно.
Кремъл знае и другото – няма нито финансов ресурс, нито военен, нито пък обществен у нас, за да си задържи позициите тук.

 

Затова на местното генерал-губернаторство е дадено указание да опустоши страната и финансовата й система до състояние на пустиня. Та когато Запада си я вземе изцяло, да му излезе солено.

За Запада не знам, но „соленото“ ще си изпием до самото дъно и ще го пием немалко и в следващите след краха години.
И заради това „солено“ въобще не чакайте никакъв разпад заради разправиите вътре във властта и коалицията.

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.