МОЯТА БЪЛГАРИЯ Е МОЯТА СОМАЛИЯ

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Янко Янков - Документ за самоличностГоляма патърдия се вдигна за сомалийските пирати. То не бяха факти, анализи, филми, мнения, псувни и закани. За няколко милиона долара. Просто човек да остане с впечатлението, че в Сомалия е фрашкано с престъпници, за по-лесно наречени пирати.
На всичко отгоре от време на време трепят по някой от тях, за да се потвърди, че са много опасни и неморални.
А какво става у нас? 
У нас, в нашата прекрасна Родина има политици, магистрати и чиновници, които ако ги сравним със сомалийските пирати, възмургавичките сомалийчета ще ни се сторят като новородени бебенца в „Майчин дом“. При нас след всяка смяна на правителството се замерят с едни милиарди, взети, естествено, от нашите джобове. „Батко“, „Братко“, „Каката“, „Шпертплата“, „Пилето“, „Прокурорският плаж“, „Октопода“, „Наглите“, БСП, ДПС, РЗС, ГЕРБ, Красьо Черничкия, Дългия инкасатор ВКП, ВКС и още колко пирати рекетират всеки един от нас, а ние псуваме сомалийците.     
Понеделник, около 15 ч. през деня, 21 юни 2010 г., центъра на София до Съдебната палата. Стожерът на нашето правосъдие, както се казва. И какво става там? Оттам минава професор Янко Янков. Той води над 70 дела срещу държавата. По тази или друга причина на някой му докривяло от професора и решил да го постресне. Съборили го двама „юнаци“ на земята и го замлатили и заритали. Потрошили го обстоятелствено. Родната прокуратура, чиито началници са точно в тази сграда, макар и сезирани от свой колега и от телевизията „СКАТ“ си седи на трътката и не си мърда пръста. МВР прави същото. И досега, 9 дни след покушението, Янко не е разпитан, нито му е обърнато внимание. А става дума за средна телесна повреда, тъй като раменната му кост е счупена на няколко места. Направена му е операция, за която са поискани 1500 лева за консумативи. В същото време, простреляният криминално проявен Юрий Галев е опериран спешно без да му искат нито стотинка, а всеки ден в болничната стая струва на държавата хиляди левове. Нещата нямаше да се вържат, ако бяхме в нормална държава. Но в Сомалия и България-може. Пиратът помага на пирата в беда. Отидоха от телевизия „СКАТ“ да направят интервю с него. Направиха и го пуснаха. Обадиха се от немска телевизия за интервю и Янко набързо бе изписан. За всеки случай.
Работата със Сомалия не е наш проблем. Да се сърдим на техните пирати е нещо като „Присмял се Хърбел на Щърбел“.
Разбра ли, Хърбеле?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.