ЧИИ ЩЕ ДИРИ СЛАВИ В СЕВЕРНА АМЕРИКА?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Слави Трифонов - Жан ВиденовОще с идването на власт на ГЕРБ започнаха изборите. Това стана ясно веднага на тези, които разбират за какво става дума. И докато изборите у нас са горе-долу ясни, то българите навън могат да наклонят кантара в една или друга посока.
Първанов и Борисов неслучайно се хванаха за гушите веднага. Няма време за театър. Изборите идват.
Първанов на всяка цена иска да оцелее като политическо лице. От това зависи и физическото му оцеляване.
Но той няма никакви възможности да започне политическа кампания, защото като президент по конституция няма право на политическа дейност. От друга страна какво е за Първанов и неговите кукловоди Конституцията? Врата у поле! Сефте ли гази Гоце Конституцията.
Толкова засега за селското ергенче от Сирищник.
Нека погледнем към другото селско ергенче от Учин дол. Славчо също иска да оцелее. За тази цел той също се нуждае от гръб. На Гоце той не може напълно да разчита. Трябва да има реални хора във властта, за да оцелее в бизнеса.
Не бива да изпускаме от очи и третото селско ергенче. Бойко Борисов също активно се меси в политиката, защото и неговото оцеляване е свързано с политиката. От тримата той определено не е най-интелигентния и политически грамотен. Не, че другите двама са кой знае какво. Но те имат повече опит от Борисов и са се обединили срещу него. От тук нататък може да се очакват само подлости, курвенски номера и циркове.
Борисов не прецени правилно реалната обстановка във властта и не успя да разбере, че президентът по конституция няма кой знае каква власт, но Гоце в продължение на години не разчиташе на конституцията и си направи един тих държавен преврат, като сложи на възлови места в съдебната и административна системи свои верни хора. Сега изведнъж „победителят“ в парламентарните избори разбра, че не е готов да направи нищо. Ако беше си направил един интелигентен анализ преди изборите сега нямаше да реве като сритано циганче за съда, който не го бръсне за слива. Това, че пуснаха „килърите“ ясно показва, че съдът е изцяло под контрол на Гоце. Той няма да позволи негов съветник да бъде вкаран в затвора, след загубата на двама негови съветници чрез убийството им. Ако допусне това, ще олекне напълно и трябва да си вдига чукалата някъде надалече. Парламентът е само по книга властта в България. Едно е да дуднеш предизборно, че ще извиеш врата на престъпността, а съвсем друго да го направиш. Съдиите, за разлика от прокурорите преживяха първоначалния уплах и се отблагодаряват на патрона си, който ги постави на възловите постове и имат подкрепата на ВСС.
Та, действията на Гоце са доста по-смислени, макар и не толкова секретни и умни, колкото му се иска. Той вече използва определени сили, за да остане обществото у нас с впечатлението, че смислената опозиция е именно той. За тази цел говори за стратегии, критикува от „принципни позиции“ и получава подкрепата на икономисти и институти в задачата си да опровергае Бойковите гащници. Отвореното писмо на „интелектуалци“ начело с проф. Димитър Иванов показва, че предизборната борба е започнала. Естествено, ударът ще бъде тези избори да бъдат предсрочни. Да не говорим, че загубата на местните избори от ГЕРБ е сигурна и това поставя на карта вероятността на ГЕРБ да оцелее като управляваща партия.
Ако трябва да обобщим задачите на Гоце те са следните:
1. Президентските избори да бъдат загубени от ГЕРБ.
2. Местните избори да бъдат загубени от ГЕРБ.
3. Да се създаде сравнително устойчива коалиция, която да предизвика предсрочни избори, разбивайки мнозинството на ГЕРБ и АТАКА.
Относно вътрешната подкрепа ще разчита на електората на ДПС и БСП. Умело маневрирайки със изключително слабата позиция на Сергей Станишев в БСП, той го прави удобен и лесно манипулируем. Остават гласовете на българите, които са в чужбина. Те никак не са малко и ако не гласуват както на предишните парламентарни избори за ГЕРБ, а за коалицията на Гоце, загубата на ГЕРБ ще е двойна. Точно тук се отваря парашутът на Славчо. Той отива в САЩ и Канада и ще направи всичко възможно да отдалечи българите от ГЕРБ и да ги насочи към коалицията на Гоце. Това, което Борисов отказа на Трифонов-50% на 50% за изборите, Гоце ще го направи, ако не го е направил вече. Ще го направи, защото и двамата със Слави нямат друг добър ход. И така Слави заминава да агитира българите в Америка. Ако успее и сондажите покажат прилични резултати, ще последват концерти и в Гърция, Турция, Испания, Великобритания и останалите европейски страни. В това можете да бъдете сигурни.
Разбира се, за едни такива турнета се искат много пари. Но олигарсите са затова. Те ще плащат, защото и те нямат кой знае какви печеливши ходове. Имайки предвид алчността на Слави, единственият начин да бъде вкаран в разумни средства е да му бъдат лансирани неговите хора в тази коалиция..Точно тук системата „фифти-фифти“ проработва.
Затова не се чудете, ако Трифонов вкара в следващия парламент една сериозна група депутати и продължи да си прави шоу на гърба на българските избиратели.
По същата причина в Канада отива и Митко Шкумбата.
За американците и европуяйците не питайте. Те бързо припознават спечелилите изборите.
Такъв им е адетът.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.