ПЪРВАНОВ ИСКА ДА Е ПЛЮЙМЕЙКЪР И ДА СПЕЧЕЛИ КУПАТА „ФЕЪРПЛЮЙ“

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Георги Първанов Бойко БорисовЗа него това не е трудно. Конкуренция са му Сергей Сатанишев, Лютви Местан, Волен Сидеров и Бойко Борисов. Той има богат опит в оплюването на другарчетата си още като студент и аспирант. Затова и липсват доста страници от досието му. Не съм никак сигурен, че ако тези страници бяха на мястото си щеше да се гордее. Макар, че да се гордее човек с агентурното си минало в ДС трябва да е наистина голям гьонсурат. Дори шампион по нахалство. 
По неговите твърдения той щял да остане в политиката като „плеймейкър“, а не като голмайстор. Горкият! Той винаги е бил марионетка, а сега изведнъж ще скъса конците и ще започне да се движи самостоятелно. Този номер е много стар и винаги е свършвал по един и същи начин. Марионетката се срива на сцената като купчина парцали. Минава чистачката и го смита в чувала с боклука.
Първанов не може да се разбере със съпартийците си. Той твърди, че Сатанишев му е предложил да стане премиер на „Тройната коалиция“, а Сатанишев твърди точно обратното. В случая съм склонен да вярвам на Сатанишев, защото още преди изборите, когато спечели коалицията Сатанишев разби още в зародиш опитите на двамата Румени гумени да го финтират и да станат те премиери. А после „големият“ политик Стефан Данаилов се чуди защо на ГЕРБ подкрепата се срива, но БСП не печели нищо от това. Но това е защото Стефан цял живот живее в откъси от пиеси, защото е правил само това. Мисленето не е роля. То е даденост. Щом човек го няма-няма никакъв шанс да го купи или получи „с много труд“. Дето съм си го писал в дневниците: „Акълът не е трипер да го прихванеш от първата срещната“.
Та Първанов трябва да е наясно с едно нещо. Световната практика с мандатите и ограничението до два мандата е чисто житейска мъдрост. Тя се получила емпирично и не подлежи на опровергаване. За два мандата човек се изчерпва откъм идеи и ако е имал такива е било редно да ги реализира. Щом не ги е реализирал значи или е нямал идеи, или не става за политик.
Върху това трябва да помисли Георгий Седефчович Пырванов!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.