ОЩЕ КАТО МЕ РИТНА, ТАТЕ, И СЕ СЕТИХ, ЧЕ ВОЛОВЕТЕ ГИ НЯМА!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Тест за идиотиТака звучи изявлението на Георги Първанов по повод отношенията му с Бойко Борисов. При откриването на учебната година в обновеното училище в Борован държавният глава рече, че: „…Диалогът ни с министър-председателя е остър, но когато са го изисквали интересите на държавата ние сме се консолидирали. Това е част от реалната политика, в която има прозрачност и стремеж нищо да не остава скрито от обществото. Търсенето на алтернативна политика изисква в дебата да се включат експерти и специалисти, които са се оттеглили в частния бизнес и думата им не се чува в управлението на държавата….“

Преди това, при откриването на академичната година в Тракийския университет в Стара Загора, Първанов заяви, че: „…Премиерът се опитва да превърне 8 милиона сънародници в обекти на своята политика и не е зле да има един политически субект с алтернативна визия и политика…“

Първанов коментира и изказването на френския посланик у нас за интеграция на ромите и назначаване на министър, който да отговаря за интеграцията на ромите със следните приказки: „Ако аз показвам някаква нервност в случая, то е защото изказването на френския посланик ми прозвуча менторски. Ние добре си знаем проблемите, свързани с ромския въпрос. Правителства наред, в това число и сегашното полагат не малко усилия, за да намерят реалната социална и образователна интеграция на ромите…“

Тези три тези, произнесени от Георги Седефчов Първанов в разстояние на 2 дни явно имат за цел да внушат на избирателите, че всичко е наред в държавата и той обгрижва политически и държавнически българския избирател в страната и навън.

Дали тези думи отговарят на истината или имат други, тайни цели и внушения?

Един анализ на думите му показват прелюбопитни неща.

В първото изявление той допуска, че войната между институциите, каквото е състоянието между президента и премиера е „остър диалог!!!“ Като си помисля, може и да е така. Тогава ми идва наум, че „остри диалози“ е имало и преди това. Например „Първи световен остър диалог 1914-1918″, „Първи велик социалистически остър диалог“, „Втори световен остър диалог“, „Стогодишният остър диалог“, „Тридесетгодишният остър диалог“, та чак до „Троянският остър диалог“. Е, пропуснал съм някой и друг диалог, вероятно, защото не са били толкова остри. Като „Испанският граждански диалог“, например. Това произлизало от прозрачността на реалната политика и стремежа да не се крие нищо от обществото. Все бях виждал циници и гьонсурати, но Гоце този път изби не само рибата, но и жабите. С поповите лъжички барабар! Просто той се грижил за алтернативната политика в държавата. Само дето в Конституцията не можах да намеря текст, който да му дава права да прави алтернативна или друга политика. Което от своя страна говори за нарушение на Конституцията. Тежко нарушение. А то никак не е първото тежко нарушение от негова страна. Вече девет години той си я кара така. Защото няма кой да го срита по задника. Що се отнася до репликата му, че гласът на експертите и специалистите от частния бизнес не се чува, тук той определено ни се подиграва. Че на кого дава пари и акъл Валентин Златев? На кого даваше пари и акъл Емил Кюлев? На кого дава пари и акъл Георги Гергов-Свинаря? На кого дава пари и акъл Васил Божков-Черепа? На кого дава акъл и пари Младен Михалев-Маджо? А на кого даваше пари и акъл Манол Велев? А Петър Стоянов-Вожда? Леле-мале, ако ги изредя всички, тугедър с Христо Ковачки и сие? Ще се окаже, че думата им се чува повече, отколкото трябва. Защото звънът на монетите е по-силен от вика на разума.

Така е, другарю Седефчов!

В Стара Загора президентът отново наруши Конституцията, която му забранява политическа дейност. Забранява му да се бърка в политиката, защото функциите му са държавнически. Но кой от съветниците и спонсорите му да му обясни това, като и те не знаят.

Сега да се прехвърлим на третия въпрос, който повдигна Гоце. Въпросът за ромите, или циганите, в България.

Гоце твърди, че всички правителства досега, включително и сегашното полагат страшно много усилия да интегрират циганите. Това е най-малко смущаващо. Не си спомням нито едно правителство досега да е показало стратегия и програма за интеграция на етносите у нас, в това число и за ромите. Не съм видял за двадесет години повече от 2 /двама/ цигани да са били депутати – Тома Томов и Мануш Романов. При положение, че през това време е имало около 1 400 депутати!!! Е, пропуснах Доган, но той е извън класацията. А колко цигани има в МВР? Колко са в МОНТ? В МТСП? В Агенцията за защита на детето?

А в Президентството? Колко цигани, освен, може би самият Георги Седефчов Първанов има там? Ако няма циганска кръв нека ме даде на съд, но там трябва да докаже, че „циганин“ е обидна дума. Което едва ли ще успее да направи без да си отреже всичките гласове за него и неговите хора, които идват от циганската махала, включително и тази в Сирищник, където е роден. Колко стипендии за малки ромчета е издействал от бюджета на Президентството и от спонсорите си? Николко! Освен ако смята за стипендии парите на ръка, които неговите хора, и на политиците изобщо, тропат на изборите? Колко посещения е направил в гетата? А колко цигани с прошение е приел? Нека публикува стенограмите в интернет! Нали това е неговият стил? Накрая се сърди на френския посланик, че е предложил да се направи министър на интеграцията на ромите в България, което е едно много разумно предложение.

Но, както казваше дядо ми: „От умрял писмо, от милиционер пот, от поп сълза, от курва запис и от политик разум не чакай!“

Добре, че социологичните проучвания показаха срива на рейтингите и ритнаха Гоце и на Боце /Б.Б./, че да се сетят, че воловете ги няма.

Лошото е, че ги ритнаха по слабото им място-по тиквенцата.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.