За Краставицата

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Борисов, Цачева и ... 100% вода!По-старото поколение помни един скеч на известния румънски комик – Мирча Кришан, казваше се „За краставицата“. Та там ставаше дума за един ученик, който се готви за зрелостен изпит и беше научил перфектно отговора на въпрос, касаещ краставицата – какво растение е, от кое семейство е и така нататък, и така нататък. И на всеки въпрос, който му биваше зададен на изпита той въртеше и сучеше, но докарваше въпроса до краставицата и от там нататък всичко беше на ред. Няма да преразказвам целия скеч, който иска, може да влезе в ИНТЕРНЕТ, и да го намери. Но не мога да забравя края на „информацията за краставицата“ – „ …и съдържа 98% вода!“. Като го питат за картофите –картофите са растения, каквото е и краставицата и от там нататък си знаем – всичко за краставицата .“….. и 98 % вода,“ като го питат по география за Суецкия канал – Суецкият канал е канал и е пълен с вода и прилича на краставица – всичко за краставицата.“…и 98% вода“, като го питат по математика за корен квадратен – Квадратен корен е… корен, и краставиците имат корени и вече си знаем – .. …и 98% вода.

            Защо толкова ви занимава с това? Само поради две причини – първо защото ми омръзна, когато попитате някои политици за каквото и да било да въртят и да сучат като Мирча Кришан за краставицата, и второ, защото в последно време, в това което казват политиците, май че има повече от 98% вода.

            Повод ми даде петъчната изява на вицепремиера и вътрешен министър г-н Цветан Цветанов, по една обществена ефирна телевизия, в която на всеки зададен въпрос на водещия, било за произхода на средствата, с които г-н Цветанов си е закупил апартаментите, било за това дали ГЕРБ е финансирана от „ЛЕВ корпорация“ на Алексей Петров, той – г-н Цветанов, отговаряше, като Мирча Кришан за краставицата – .“……и борбата срещу организираната престъпност е изключително важна, даже, вижте, ето вчера хванахме дрога, която беше предназначена за София“ – и така нататък, и така нататък – все в тоя дух. Това е като в онзи стар виц от времето на социализма, когато на въпрос на американския представител в ООН за спазването на човешките права в СССР, отговорът на съветския посланик бил – „А вие защо биете негрите?“.

            Това, което не мога, ама наистина не мога, колкото и усилия да полагам, да разбера, е защо вицепремиерът и вътрешен министър г-н Цветан Цветанов, човек, който е човек с висше образование (доколкото знам е завършил ВИФ и има квалификация за учител по физическо възпитание, да ме извинява, ако нещо съм сбъркал), защо се хваща на елементарните, провокативни, злонамерени и необосновани въпроси и провокации на противниците на ГЕРБ, ами простичко не отговори, както започна – Давал съм консултации по различни въпроси, по които съм компетентен – например: „Приложение на Европейските директиви при организация на физическото възпитание при учениците от началния курс“, или например: „Физкултурни методи за обучение на съдии, които не знаят как правилно да съдят“. Или каквито там консултации е давал. Има ли право да дава консултации човекът? Има, разбира се! Има ли ограничения за това на кого да дава тези консултации? Няма, разбира се! Има ли ограничения колко голям да е хонорарът? Не, разбира се! Само да може да се събере в куфарче.

Може случайно (ама съвсем случайно) да се окаже, че е давал консултациите на същата фирма, която е спечелила конкурси в общината (в „Топлофикация“, когато през миналите години беше общинска фирма, Бойко Борисов беше кмет а Цветан Цветанов, зам-кмет по сигурността и след това председател на ПП „ГЕРБ“). Може, да не би да е забранено? Може случайно (ама съвсем случайно) да се окаже, че дълбоко уважаваният вицепремиер и вътрешен министър г-н Цветан Цветанов, си е купил двата нови апартамента, от същата фирма, по цени няколко пъти по-ниски от пазарните. Може, да не би да е забранено? Успял човекът да проведе изключително убедително преговорите с фирмата и договорил такива цени. И аз се опитвах да си купя два апартамента на такива цени преди три години, водих преговори, ама под 1800 ЕВРО за кв.м. (кв. Изток“), не успях да договоря. Ама пък никой не ми е виновен – вместо да завърша ВИФ (нали помните оня стар виц от студентските години каква трудна сесия имали вифаджиите – имали цели 11 изпита – десетобой и История на БКП), аз завърших най-напред математика – МГУ „Ломоносов“ и СУ „Климент Охридски“, после учих във ВМЕИ – факултет по радиоелектроника, после в Ница – Мениджмънт, после учих езици (абсолютно излишно – както показа нашият премиер г-н Бойко Борисов – първо стани премиер, после учи английски) – руски, английски, френски, сръбски. Та не успях да си купя не два апартамента по над сто кв. метра всеки в кв. „Изток“, ами и боксониера в „Люлин“ за 500 ЕВРО на кв. метър, и си живея още в оня панелен апартамент от времето на социализма в кв. „Банишора“. И такива като мен са много, май че почти всички българи. Ама пак повтарям – Човек каквото сам си направи, никой не може да му го направи! Могъл човекът, купил си апартаментите по 500 ЕВРО. Аз не съм могъл, не съм си купил. Е, не съм бил зам. кмет на София, или Председател на ПП „ ГЕРБ“, ама то не всеки може! Да е жив и здрав човекът, още десет да си купи – сега е вицепремиер и вътрешен министър, има възможност да дава консултации и що да не си купи?

            ….и 100% вода!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.