Кой харчи милионите на БФС?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

От Професионалната футболна лига ще свирят… отбой

Валентин Михов хвърля прах в очите, за да управлява още поне един сезон парите на клубовете

Първото заседание на новоизбрания Изпълком на БФС е насрочено за днес. Очаква се да бъдат избрани вицепрезидентите и изпълнителният директор на съюза. Според достоверни източници на сайта „Форумът” първи вицепрезидент ще е сливенският кмет Йордан Лечков. Подгласници ще му станат екзекуторът на „петлите” от 1993 г. Емил Костадинов и босът на „Мото Пфое” Атанас Фурнаджиев. Единствената възможна кандидатура за изпълнителен директор засега изглежда тази на Антон Попов. Той се смята за човек от кариерата във футбола, бил е председател на областния съвет на БФС в Стара Загора, а в момента е генсек на ДАМС.
Който и да стане изпълнителен директор, той ще има нелеката задача да се срещне лице в лице с шефа на Професионалната футболна лига /ПФЛ/ Валентин Михов.
В сряда, 4 февруари, се проведе очакваното заседание на ПФЛ, на което традиционно Михов заяви желанието си да администрира футболното първенство. Но трябваше да го направи преди 6 – 7 години, казват паметливи и допълват, че това дори е влязло и в нормативните документи на БФС. Въпреки всичко ПФЛ и досега остава с единственото си задължение да изтегли топките при поредния кръг на Купа България.

Може за толкова години Вальо Михов да не е взел в ръце управлението на първенството, но добре се е справил с организацията на приходите. Простата сметка показва, че за един полусезон в касата на ПФЛ се изливат над 1 милион лева. В началото на полусезона всеки отбор от А група е длъжен да внесе авансово парите за съдийство, които са по 32 хиляди лева. Тимовете от втора дивизия плащат наполовина – всеки по 16 000 лева. Което означава, че в общ план става дума за близо 900 000 лева. Освен това, за да започнат първенството всички отбори трябва да си платят натрупаните глоби за изминалия полусезон, които са над 350 хиляди лева. А телевизионните реклами, които също минават по този канал? Всеки би завидил на финансовия поток, който се управлява от Валентин Михов! И то без да има особени ангажименти и харчове, просто защото не администрира първенството.
Защо ни е тогава Професионалната футболна лига? Толкова добра перачница на футболните пари ли е тя? Трябва ли ни и сега, когато в Изпълкома вече има представители на всички елитни български клубове?
Ами ако те попитат Вальо Михов къде са паричките и за какво точно са похарчени?…
Вальо, не му мисли, свири….отбой!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.