Новите гладиатори, хитът ММА

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Дъмпела - този човек спокойно си обикаля улиците и раздава правосъдиеБагата, Дъмпела, хамалските побоища и чалгата

Има един въпрос, който често си задавам. Защо и какво пречи на държавата България да тръгне в правилна посока? Наближавам Христова възраст и осъзнавам, че това време е преминало, живеейки на едно безкрайно необичайно място, населявано от необичайни хора, имащи необичайни ценности. Толкова ли е трудно и при нас да започнат да се случват нормални неща по нормален начин?

 

На този свят всичко е свързано. И докато от началото на тази година забраниха коридата в Каталуня, то тук едва ли има сила, която да спре една безкрайно неприятна традиция – побоищата по нощни заведения. Независимо дали става дума за пияни студенти или видни наши спортисти, това показва до каква степен обществото ни е израстнало.

 

Да, наистина всичко е свързано. Каквито са хората, такава е и държавата. Каквато е държавата, такива са и хората. Също така е редно да смятаме, че нивото на спорта в една страна е като едно идеално изчистено огледало, в което с пълния си блясък се отразява действителността. А тя в спортен план е следната.

 

В последно време в България един спорт набира невероятно голяма скорост и слава. Името му е MMA. Спорт, в който идеята е да удряш противника си в главата и не само там, колкото можеш повече. Нещата биха били по-лесно обясними, ако тази сценка не пълнеше зали, карайки зрителите да се наслаждават на едно истинско зрелище. Да, така е. За българина винаги е било и ще бъде зрелище да вижда как двама души се бият; как пътник спори с контрольор; как Иван от Люлин с аудито и Евгени от Княжево с хондата ще се гонят по бул. България, слушайки Ивана, която ги подканя да минат на червено; как седем момчета пребиват друго, просто ей така, за кеф.

 

Честно казано умът ми не побира как един такъв спорт може да привлече толкова много хора. Кое привлича тези маси? Какво им дава този спорт?

До такава степен ли вече сме се извратили? Това ли са истинските мъже, които жените искат да имат до себе си? Само чалгата и хамалските побоища ли са нещата, които ни носят радост и наслада? Питам се, родителите, които водят децата си на такива мероприятия, какво искат да им покажат? На това ли искат да се научат потомците им?

 

Както сигурно знаете, преди няколко дни един от участниците в тези боеве беше намушкан в нощно заведение. И докато близки и роднини убеждаваха чрез медиите какво добро момче е Багата, се появи друг култов персонаж. Този на Дъмпела. Говорим за човек, който е криминално проявен, задържан за притежание на наркотици и фалшиви документи.

За Бога, и този човек спокойно си обикаля улиците и раздава правосъдие. Питам се, къде е истинското правосъдие, което да отреди мястото на този човек? Защо и до ден днешен криминално проявени продължават нагло да стоят на свобода?

Всичко на този свят е свързано.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.