АРБС взе участие в EUSportLab в Милано

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

АРБС взе участие в EUSportLab в МиланоВторото издание на иновативното международно събитие за сътрудничество, събиращо професионалисти, работещи в спортния сектор, се проведе в Милано в периода 09-10 декември 2022 г. Инициативата има за цел да допринесе за нови сътрудничества, да подобри качеството на вече разработени проекти и да разработи нови спортни проекти в рамките на програма „Еразъм+“ на Европейския съюз.

EUSportLab се проведе в историческа спортна сграда в Милано – Palazzina Appiani – построена като входно фоайе на арена в началото на XIX в. с първоначална функция да бъде официална галерия и резиденция за гости, където да се настанява семейството на Наполеон по време на публичните му изяви.

Имайки обща визия да отговорят на актуалните нужди на общностите в Европейския съюз, да предложат конкретни решения с устойчиво въздействие, 30 организации от 20 държави работиха заедно, за да използват опита, компетентността и професионализма на участващите организации, споделяйки своите знания и стремейки се да имат реално, конкретно и трайно въздействие в своите общности. Асоциация за развитие на българския спорт участва в EUSportLab за втора поредна година, имайки възможността да сподели опит и добри практики, както и да планира съвместно със сходни организации от цяла Европа нови инициативи. По време на двудневното събитие, партньорите посветиха времето си на работата по устойчивостта на идеите и инициативите и разработването на нови партньорства за сътрудничество в областта на спорта с оглед на откритата покана за представяне на кандидатури на 22 март 2023 г.

Частта на програма „Еразъм+“, посветена на спорта има за цел да подкрепи проекти, насочени към масовия спорт и подпомагащи европейското измерение на спорта. Това финансиране е на разположение на публични или частни структури с дейности, свързани със спорта. През 2023 г. има нова възможност за спортния сектор – подпомагане на мобилността с учебна цел на персонала на спортните организации. Участващите организации следва активно да насърчават чрез своите дейности приобщаването и многообразието, екологичната устойчивост, цифровото образование и активното участие. Общата цел на това действие е да се даде възможност на работещите в спортни организации, предимно в областта на масовия спорт, да подобрят своите компетенции, квалификация и да придобият нови умения чрез мобилност с учебна цел, като прекарат определен период от време в чужбина и по този начин програмата ще допринесе за изграждането на капацитет и развитието на спортните организации. Кандидатстването по новата мярка е достъпно в националните агенции по програма „Еразъм+“ (в България – Център за развитие на човешките ресурси) и може да включва: Период на наблюдение и практическо учене (2-14 дни) и/или Треньорски или обучителни дейности (15-60 дни).

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.