Първа среща по проект Sms – Strong Mind For Success се проведе в София

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Първа среща по проект Sms – Strong Mind For Success се проведе в СофияВ периода 27.02 – 02.03.2023 в София, България, се проведе първата партньорска среща на инициативата SMS – Strong Mind for Success (Силен ум за успех). #SMS е инициатива, съ-финансирана по програма Еразъм+, която има за цел да изгради капацитета на съвременните спортни организации в областта на информираността и грижите за менталното здраве на младите спортисти. Проектът „Strong Mind for Success“ ще предостави иновативно обучение за това как менталното здраве може да допринесе за успешното развитие на младите футболисти в България, Италия и Словения.

Проектът ще използва информацията, събрана от целите и политиките на Европейските планове за действие в областта на менталното здраве и ще се фокусира върху информираността на младите футболисти относно значението на психичното здраве. Целевата група на проекта са млади момчета и момичета (на възраст 13-17 г.), тъй като този възрастов период е от решаващо значение за психологическото развитие на спортистите. Актуалността и нуждата от такъв проект се подкрепят от оскъдните данни не за това какво е влиянието на спорта върху менталното здраве, а по-скоро обратното. По време на проекта ще бъдат анализирани и аспектите на това как можем да използваме менталното здраве, за да подготвим играчите и да постигнем качествени резултати на терена и, надяваме се, на професионално ниво. С настоящия проект целим да доразвием уменията на мениджърите за това как да подхождат към психичните аспекти на своите играчи, и се надяваме, че с помощта на експертите по психично здраве и ще въведем по-цялостен подход към подготовката на футболистите.

 

Основни резултати на проекта:

• Онлайн платформа, свързана със значението на менталното здраве в спорта;
• Практическа фаза на разработване на нови проектни идеи през целия период на проекта;
• Осъществяване на качествени образователни и изследователски дейности, насочени към развитието на менталното здраве на младите футболисти.

Продължителност: 24 месеца

Партньорство: 3 различни държави от ЕС – организации с богат опит в областта на спорта с ноу-хау за управление на проекти, което могат да предадат – Асоциация за развитие на българския спорт (координатор), L’ORMA от Италия и спортен клуб Endorfin от Словения.