Финална среща #BOOST се проведе в Хърватия

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Финална среща #BOOST се проведе в ХърватияВ периода 02-05 март 2023 в Рийека, Хърватия се проведе финална среща по проект „BOOST-Boosting Outstanding Omnicompetent Successful Talents“. BOOST е 24-месечно стратегическо партньорство, съфинансирано по програма „Еразъм+“ на Европейския съюз, което има за цел да създаде нови възможности за учене и личностно развитие на младите хора в Европа чрез предоставяне на интерактивни образователни формати и методи, основани на развитието на трансверсални умения.

На срещата присъстваха представители на страните партньори от Босна и Херцеговина, България, Италия и Хърватия, а по време на заключителното събитие екипът на проекта анализира реализираните до момента дейности и въздействието на резултатите от проекта – наръчник и онлайн платформа, които вече са достъпни на www.boostskills.eu. В платформата на проекта е достъпен и наръчникът #BOOST, който е ценен инструмент за обучение на младежки работници в областта на развитието на трансверсални умения и е на разположение за безплатно изтегляне на босненски, български, хърватски, английски и италиански език.

 

ПРОЕКТ BOOST Е НАПЪЛНО ПРИВЕДЕН В СЪОТВЕТСТВИЕ С ЦЕЛИТЕ НА ЕРАЗЪМ+ ЗА:

• Повишаване на уменията и възможностите за заетост;
• Модернизиране на образованието, обучението и младежката работа;
• Фокусиране върху младите хора.

 

ОСНОВНИТЕ НУЖДИ НА МЛАДИТЕ ХОРА, КОИТО ПРОЕКТ BOOST ПОКРИВА СА:

• Овластяването на млади хора и младежки работници чрез всички дейности и резултати по проект BOOST;
• Практическа, подходяща за младежи електронна платформа за обучение – МООС, за развитие на трансверсалните умения на младите хора;
• Наръчник BOOST за младежки работници с практически фокус към развитие на трансверсални умения у младите хора.

 

BOOST е 24 месечно стратегическо партньорство, съ-финансирано по програма Еразъм+ на Европейския съюз, което има за цел да създаде нови възможности за обучение и личностно развитие за младите хора в Европа, като предостави интерактивни образователни формати и методи, базирани на развитието на трансверсални умения. В рамките на инициативата е създадена онлайн обучителна платформа, в която младите хора могат да научат повече за всяко едно от 20те трансверсални умения, както и как да ги развият. Платформата е безплатна и налична на адрес www.boostskills.eu.

Проект „BOOST-Boosting Outstanding Omnicompetent Successful Talents“, (BOOST) е съ-финансиран по програма Еразъм+ на Европейския Съюз, управлявана в България от Националната агенция Еразъм+ – Център за развитие на човешки ресурси.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.