Спортни игри и боядисване на яйца на площад Света Неделя

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Спортни игри и боядисване на яйца на площад Света НеделяНа 13.04.2023г., Велики четвъртък от 10.30ч. до 12.30ч. на площад „Света Неделя“ се проведе традиционното боядисване на великденски яйца и спортни игри, в което се включиха над 100 деца от столичните детски градини. В 12.30 потегли празнична лития с деца, носещи икони и кошнички с боядисани яйца, водени от свещенослужители на Софийска света митрополия.

Празничното шествие достигна до храм „Света Вмчца Параскева“, ул. Георги С. Раковски“ 58 по следния маршрут: от площад „Света Неделя“- хотел „София Балкан Палас“- подлез на метростанция – Софийското Ларго – бул.“Дондуков“- бул. „Георги С. Раковски“ – храм „Света Вмчца Параскева. Преди да стигнат до храма децата бяха посрещнати пред централния вход на Столична Дирекция Пожарна Безопасност и Защита на Населението (СДПБЗН), след което се отправиха към храм „Св. Вмчца Параскева“, където свещениците с благодарност приеха великденските яйца и картички от децата за хората в нужда.

Водещ на събитието беше Надежда Панайотова, дублиращ глас на едни от най-любимите анимационни герои на Дисни на български език – Елза. Инициативата бe част и от културната програма на Столична община и подкрепена от местната администрация и беше организирано от Софийска Света Митрополия, Неделно училище при храм „Св. Мчца Параскева“, Неделно училище при храм „Рождество Христово“, Асоциация на българите боледуващи от алергични и белодробни заболявания, Асоциацията за развитие на българския спорт (АРБС), Театрална компания „Празното Пространство“. За спортните усмивки допринесе Школа по лека атлетика Дарко тийм, която освен със спортни специалисти се включи и с атрактивен талисман, който радваше децата – осата Дарко.

По време на събитието децата се запознаха и със спортни дейности в рамките на инициативата FitforKids Europe, съ-финансирана по програма Еразъм+ на Европейския съюз – обществена многокомпонентна интервенция, която се прилага в Дания, България, Италия, Португалия и Турция и цели да подобри начина на живот и здравето на децата и техните семейства и да подобри и оптимизира тяхното здравословно тегло.

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.