„Алеф“ очаква вота на читателите в десетата си литературна надпревара

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

„Алеф“ очаква вота на читателите в десетата си литературна надпревараНоминираните разкази в международен литературен ученически конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена” вече са достъпни за гласуване

Историите си за мрак и светлина в десетия Международен литературен ученически конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена” разказаха 111 млади български автори. Журито оповести своите номинации, от които ще бъдат излъчени крайните победители.

Номинираните разкази вече са публикувани в сайта на „Алеф” http://alef-bg.org/. Читателският вот ще определи носителя на наградата на публиката, която ще бъде връчена за втори път в историята на надпреварата. Разказът, събрал най-много гласове, ще донесе на автора си сумата от 500 лева, осигурена от Министерството на културата.

Своите фаворити за читателската награда можете да подкрепите чрез гласуване под съответния разказ, следвайки линка http://alef-bg.org/bg/category/%d0%ba%d0%be%d0%bd%d0%ba%d1%83%d1%80%d1%81-2023/nominirani-razkazi-2023/. Гласуването ще приключи на 31.05. 2023 г.

Изборът на читателската аудитория ще бъде оповестен на церемонията по награждаване на 20 юни 2023 година.

В гласуването за награда на публиката в деветото издание на словесното  състезание се включиха над 4000 читатели. Най-много гласове получи Даница Костова от Варна – 891. Тя стана първият носител на новоучредения от Център „Алеф” приз, който й бе връчен на церемонията по награждаване от писателя Недялко Йорданов.

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.