Българи взеха участие в международно спортно събитие Sport4Cancer

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Българи взеха участие в международно спортно събитие Sport4CancerАсоциация за развитие на българският спорт взе участие в международно събитие „Sport4Cancer – Mar Menor Games“, организирано от Университета на Мурсия (Испания) и Съюза на спортните федерации на регион Мурсия с отбор от 10 представители с онкологични заболявания.

Sport4Cancer включваше повече от 120 спортни дейности проведени в периода от 20- 23 април 2023 в градовете Картахена, Сан Хавиер, Сан Педро и Лос Алкасарес, които бяха наситени със състезания, изложби и безплатни спортни дейности за всички зрители и гости. Проект „Sport4Cancer“ е съфинансиран по програма „Еразъм+“ на Европейския съюзи в него участват 12 европейски партньорски организации от България, Германия, Гърция, Италия, Португалия, Словения, Турция, Франция, Хърватия и Литва.

Събитието бе планирано като дейност посветена за засилване на социалният и солидарен интерес, за набиране на средства за Испанската асоциация за борба с рака, за популяризиране на дейностите на фондация „Never Surrender“, която насърчава силовите тренировки сред онкоболните с цел подобряване на качеството им на живот, както и за фондация „Aladina“. Част от представителите в българската група са активни и в ежедневието си в България, като дамите участват в танцовата терапия за жени с рак на гърдата „Танцувай със здравето“ в гр. Добрич, която клуб „Алегрия“ провежда вече няколко години.

 

120 СПОРТНИ ДЕЙНОСТИ

 

Програмата бе разработена с повече от 120 морски, водни и плажни дейности за всички възрасти с тематични изложения, състезания и отворени тренировки, така че присъстващите да могат да участват във всеки предложен вид спорт.

Сред спортните дейности с благотворителна цел бе състезанието „Солидарност“ и „Солидарно ходене“ на 5 км и 10 км, с цел набирането на 20 000 евро за Испанската асоциация за борба с рака. Освен това фондация „Never Surrender“, получи даренията събрани по време на събитията, в които участват силови спортове а фондация „Aladina“ се възползва от приходите от други спортни дейности като картинг, триатлон и плажен волейбол.

 

10 000 УЧАСТНИЦИ + 30 000 ЗРИТЕЛИ

 

В събитието участваха над десет хиляди души, които взеха участие във всички спортни дейности, а повече от 30 000 зрители и посетители присъстваха на събитието.

Спортното събитие „Sport4Cancer – Mar Menor Games“ се проведе с помощта и участието на повече от 150 доброволци от различни държави и финансовата и материална подкрепа на водещи компании в спортният сектор, като Instituto Universae, El Pozo Alimentación, Opel Marcos Automoción, CAR Región de Murcia и др.

За по подробна информация посетете на www.sport4cancermmg.com

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.