Европейски спортен празник в 81 СУ Виктор Юго

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Европейски спортен празник в 81 СУ Виктор ЮгоНа 22 май 2023, в 81-во Иновативно училище „Виктор Юго“, район Младост се проведе европейски спортен празник, в който взеха участие над 200 деца от самото училище, както и бъдещи ученици от детски градини ДГ № 59″Елхица“ и ДГ № 56 „Здравец“. Участниците се забавляваха със спортни и щафетни игри, като за спортните усмивки допринесе Школа по лека атлетика Дарко тийм, която освен със спортни специалисти се включи и с атрактивен талисман, който радваше децата – осата Дарко.

За отличната организация се погрижиха и голям брой доброволци, сред които младежи от столични училища и млади спортни специалисти от Национална спортна академия „Васил Левски“.

На 9 май 2023 се навършиха 16 години членство на България в Европейския съюз, което ни дава повод да превърнем месец май в европейски месец и да отбележим членството на държавата ни в голямото европейско семейство с европейски спортен празник. Държавата ни се присъединява към Европейското семейство през 2007 година, вярвайки в думите на един от Бащите-основатели на ЕС – Жан Моне „Няма бъдеще за хората на Европа, освен в съюз“.

Събитието беше организирано от Асоциацията за развитие на българския спорт (АРБС), Неделно училище при храм „Рождество Христово“, Неделно училище при храм „Св. Мчца Параскева“, Асоциация на българите боледуващи от алергични и белодробни заболявания, Театрална компания „Празното Пространство“.

По време на спортното събитие бе акцентирано върху обединяващите ценности на ЕС – свобода, мир, равенство, семейство, отговорност, справедливост, толерантност и солидарност, а събитието бе реализирано в рамките на инициативата FitforKids Europe, съ-финансирана по програма Еразъм+ на Европейския съюз – обществена многокомпонентна интервенция, която се прилага в Дания, България, Италия, Португалия и Турция и цели да подобри начина на живот и здравето на децата и техните семейства и да подобри и оптимизира тяхното здравословно тегло.

 

 

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.