Международна среща „Or. With Snorkeling“ в Северна Македония

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Международна среща „Or. With Snorkeling“ в Северна МакедонияВ периода 3-6.04.2024г., в град Струга, Северна Македония се проведе международна партньорска среща по проект OR. with SNORKELING. Проекта се фокусира върху дейности по ориентиране и гмуркане в плитка морска среда, басейн и езеро, за да събере деца с физически увреждания с техните връстници в норма.

По време на срещата бяха дискутирани бъдещите практически обучения и тренировки, както и методите за изготвянето на адаптирани карти за ориентиране. Чрез подобни иновативни инструменти и практики, се надяваме да създадем по-приобщаваща среда и да направим децата физически активни.

 

След края на обучението, всеки партньор ще създаде свои ориентиращи карти, които да се използват при ориентиране в плитка морска среда, басейн или езеро. Тези създадени карти ще бъдат използвани от 6 деца с физически увреждания и 6 деца в норма, които ще участват в състезанията като двойки (1 дете с увреждане – 1 дете в норма във водата), а тези състезания по подводно ориентиране ще бъдат прилагани от всеки партньор.

 

В края на проекта ще бъде организирано международно събитие по подводно ориентиране, на което ще бъдат представени създадените карти и проектните дейности, което ще има голямо въздействие върху включването на деца с увреждания в социалния живот с техните връстници и ще стимулира децата към физическа активност. Освен това прилагането на дейности в плитка морска среда, басейн и езеро ще привлече внимание към проекта в обществото и ще може да се изпълнява в разнородна среда.

 

В рамките на проекта е планиран анализ на нуждите на деца с физически увреждания и такива в норма за включване в подобен тип дейности, чрез кратък въпросник за всяка една от целевите групи.

 

OR. with SNORKELING е съ-финансиран по програма Erasmus+ на Европейския съюз и ще бъде реализиран от международен консорциум от България, Турция и Република Северна Македония.

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.