Искаше ми се икономистите (някои, разбира се) да разбират от строителство

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Искаше ми се икономистите (някои, разбира се) да разбират от строителствоТова меме се върти тук-там. Хората се радват ядосани и уверени, че имотите в София са много скъпи. И някаква надежда се появява, че наистина има балон и цените на имотите ще се сринат много скоро. А това случи ли се, собствениците на имотите ще продават имотите си на безценица и тогава ще дойде реално моментът за бай Иван да си купи най-накрая имот.

 

Да ама не. Всеки, който смята, че имотите са много скъпи в София, може да построи сграда за мен на цените, на които им се иска да са. Ще осигуря и земята, и парите. Но ще искам цената да е такава, каквато доста хора реват, че е би била справедлива. Например 500 евро на кв.м.

 

А как го правят в чужбина ли? Къде? В Дубай? Там няма данъци.

 

В САЩ ли? Там няма ДДС, а и къщите са дървени.

 

Така че преди да говорите как ще се спука имотният балон е добре да построите една сграда и ще разберете защо толкова строителни фирми не се преориентират в друг бранш, а са сигурни, че търсенето няма да намалее. Искаше ми се икономистите (някои, разбира се) да разбират от строителство, но уви, не е така.

 

В София цените на имотите няма как да паднат. Дори когато ще трябва да паднат, ще дойде време за премахване на панелките, което ще е още по-голям бум на строителството. Да, панелките ще се премахнат в един момент, защото бай Иван през годините маха стени без да мисли.

 

 

Блогът на Рашид Рашид

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.