С послание за мир отбелязаха Ден на Европа в София

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

 С послание за мир отбелязаха Ден на Европа в СофияНа 9 май 2024 се навършват 17 години членство на България в Европейския съюз. Държавата ни се присъединява към Европейското семейство през 2007 година, вярвайки в думите на един от Бащите-основатели на ЕС – Жан Моне „Няма бъдеще за хората на Европа, освен в съюз“.

На 09 май 2024г., от 10.00ч. до 12.00ч. в парк Заимов се проведе спортен празник и отбелязване на Ден на Европа, в който се включиха деца от столичните детски градини: ДГ 8 „Проф. д-р Елка Петрова“ с директор – г-жа Величка Попова; ДГ 100 „Акад. Пенчо Райков“ с директор – г-жа Златка Атанасова; ДГ 104 „Моят свят“ с директор – г-жа Румяна Илиева; ДГ 191 „Приказка без край“ с директор – г-жа Слава Василева, ДГ 195 „Братя Мормареви“ с директор г-жа Албена Цочева, а водещ на събитието бе Надежда Панайотова, дублиращ глас на едни от най-любимите анимационни герои на Дисни на български език – Елза от Замръзналото кралство.

 

За спортните усмивки допринесе Школа по лека атлетика Дарко тийм, която освен със спортни специалисти се включи и с атрактивен талисман, който радваше децата – осата Дарко. За отличната организация се погрижиха доброволци, сред които младежи от столичните училища 203 ПЕГ „Свети Методий“, които изпълниха и традиционен танц „Буенек“ и СМГ „Паисий Хилендарски“, както и млади спортни специалисти от Национална спортна академия „Васил Левски“. За да бъде истински празник за участващите се погрижиха и зумба треньорката Валентина Недева (MVJ Sport), която под звуците на атрактивни ритми създаде уникален дух в участващите деца и атлети с интелектуални затруднения от Адаптиран баскетбол НСА, които също се включиха в празника. Събитието беше организирано от Асоциацията за развитие на българския спорт (АРБС), Неделно училище при храм „Рождество Христово“, Неделно училище при храм „Св. Мчца Параскева“, Асоциация на българите боледуващи от алергични и белодробни заболявания, Театрална компания „Празното Пространство“, с разрешение за провеждане на Столична Община.

 

Балони полетяха в небето в края на събитието, изпращайки послание, че в рамките на Съюза всички сме Единни в многообразието, каквото е и мотото на Европейския съюз. По време на събитието бе акцентирано върху обединяващите ценности на ЕС – свобода, мир, равенство, семейство, отговорност, справедливост, толерантност и солидарност, а събитието бе реализирано в рамките на инициативата #SMS – Strong Mind for Success (Силен ум за успех), имаща за цел да изгради капацитета на съвременните спортни организации в областта на информираността и грижите за менталното здраве на младите спортисти. Проект #SMS – Strong Mind for Success е съ-финансиран в рамките на програма Еразъм+ и предоставя иновативно обучение за това как менталното здраве може да допринесе за успешното развитие на младите футболисти в България, Италия и Словения.

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.