Международна среща SMS – Strong Mind for Success се проведе в Словения

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Международна среща SMS - Strong Mind for Success се проведе в СловенияВ периода 15-18 май 2024 г. в Солкан и Айдовшчина, Словения, се проведе междинната среща на партньорите по инициативата SMS – Силен ум за успех (Strong Mind for Success). #SMS е съвместна инициатива, съ-финансирана по програма Еразъм Плюс, целяща изграждането на капацитет в спортните организации в областта на осведомеността и грижата за менталното здраве на младите спортисти. Проектът „Силен ум за успех“ предоставя иновативно образование за това как менталното здраве може да допринесе за успешното развитие на младите футболисти в България, Италия и Словения.

 

Двудневното събитие, организирано от спортен клуб Endorfin (Словения) с участието на представители на Асоциация за развитие на българския спорт и L’ORMA (Италия), съчета спорт, история и местна култура. Дейностите включваха футболна тренировка и посещение на новата зала по гимнастика през първия ден. Вторият ден включваше историческа обиколка на Парка на мира в Саботин и живописно пътуване с електрически велосипеди от Площада на Европа до Солканския мост, най-дългата каменна арка в света. Това събитие подчерта богатото културно и природно наследство на регионите Солкан и Нова Горица, допринасяйки за насърчаването на спортния и културния туризъм. Успешното съчетание на дейности предостави обогатяващи преживявания за всички участници, подчертавайки историческото значение и живописната красота на района.

 

Проектът SMS използва знанията, събрани от резултатите на целите и политиките на Европейските планове за действие в областта на менталното здраве, и се фокусира върху обучението на младите футболисти относно осведомеността за менталното здраве. Целевата група са млади играчи (13 – 17 години), момчета и момичета, тъй като тази възрастова граница е от решаващо значение за психологическото развитие на спортистите. Значимостта и нуждата от такъв проект се подкрепят от липсата на данни не за ефекта на спорта върху менталното здраве, а по-скоро за обратното. По време на проекта са анализирани и аспектите на това как можем да използваме менталното здраве, за да подготвим играчите психически и да постигнем качествено представяне на терена, а надяваме се и на професионално ниво. С настоящия проект консорциумът има за цел да развие уменията на мениджърите по отношение на подхода към психичните аспекти на техните играчи, да обърне внимание на възможностите за повече експерти по ментално здраве и да въведе по-холистичен подход към подготовката във футбола.

 

Основни резултати от проекта:

• Онлайн платформа за значението на менталното здраве в спорта – www.sportsuccess.org;
Практическа фаза на разработване на нови проектни идеи по време на целия проект;
• Изпълнение на качествени образователни и изследователски дейности, фокусирани върху развитието на менталното здраве сред младите футболисти;

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.