Български експерти на обучение #EmpowerSport в Турция

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Български експерти на обучение #EmpowerSport в ТурцияВ периода 02-06 юни 2024 г. в Сакаря, Турция, се проведе иновативно обучение в рамките на програмата #EmpowerSport, насочено към спортни експерти, младежки работници и учители по ФВС. Събитието, което е част от инициатива, съфинансирана от програмата Еразъм+, беше организирано с цел обмен на опит и придобиване на нови умения в областта на адаптираните спортове. Участниците имаха възможност да се запознаят с дейностите на организацията домакин Kargenc Club, която работи за социалното включване на хора с увреждания чрез спорт.

 

Обучението включваше теоретични и практически модули, които обхващаха широк спектър от адаптирани спортове, като плуване, голбол, мултиспортно събитие за хора с увреждания и водни спортове. Освен това, 40те спортни експерти от България, които взеха участие, имаха възможност да се запознаят с добри практики в областта и да обсъдят предизвикателствата и перспективите за развитие на адаптирания спорт. Спортните експерти отбелязаха и 5 юни – Световен ден на околната среда със събитие, посветено на почистването и опазването на водните басейни, като се включиха в акция в езерото Сапанка.

 

Програмата на обучението беше насочена към подобряване на професионалните компетенции на участниците и насърчаване на мрежовите взаимоотношения между специалистите в областта. #EmpowerSport продължава да допринася за развитието на спортните експерти и да предлага възможности за обмен и обучение в различни европейски държави. #EmpowerSport е програма за развитие на спортни експерти, която ще бъде активна до 2027 г., като предоставя възможности за обмяна на опит в различни държави с цел придобиване на нови теоретични и практически умения. #EmpowerSport е съфинансиран от програма Еразъм+ в рамките на акредитация за възрастни 2020-1-BG01-KA120-ADU-094689 с проектен номер 2023-1-BG01-KA121-ADU-000112471.

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.